Зелени проекти. Това вече не са само думи. В много

...
Зелени проекти. Това вече не са само думи. В много
Коментари Харесай

Иновативни проекти пазят природата и околната среда в общините

Зелени планове. Това към този момент не са единствено думи. В доста от българските общини към този момент се вършат съответни стъпки и се вземат ограничения за приобщаване към този нов и екологосъобразен метод на живот. Още повече, че към този момент има и разнообразни европейски стратегии, които могат да поддържат такива начинания.

Велосипедистите към този момент са неотменна част от пейзажа в българските градове. За доста от младите това е по-бърз и по-евтин метод за напредване и щадят околната среда. А спортуването по този метод е и доста потребно в днешното време, когато би трябвало да прекарваме повече затворени у дома. Хасково става една от общините, които ще се обследват опциите за основаване на велоалеи, по които велосипедистите - и дребни, и огромни, да се движат безвредно, оповестиха от кметската администрация.
Общинският съвет към този момент взе решение за основаване на специфична комисия, която да се заеме със задачата преценката опциите за създаване на прави за придвижване на колоездачи.

До 15 март идната година тя би трябвало да показа пред кмета на общината своите констатации и оферти. Комисията ще изготви и количествено-стойностна сметка за възможните поправки на тротоари, улици и строителство на велоалеи.

В Столична община имат различен взор към тематиката. Тя ще тества препоръчани от Европейския център за транспортни политики нов вид неравности, ограничаващи скоростта в града, оповестиха от пресцентъра на общината.

Предложението за пробно монтиране и тестване на нов вид неравности, ограничаващи скоростта е признато и утвърдено от Консултативния съвет по пътна сигурност към Столична община. То е плод на тяхно дълготрайно изследване на опита и резултатите в страни от Европа и Америка, в които сходен вид неравности се употребяват. Тяхната роля ще е да понижават скоростта преди кръстовището за понижаване на риска от произшествия.

В момента се прецизира кръстовищетo, на което ще бъдат построени изкуствените изпъкнали напречни неравности, като предлагането е сходно оборудване да се построи на улица "Хенрик Ибсен ", преди кръстовището с бул. "Черни връх ".

Инженерният план за направата, както и монтажът, ще бъдат подарени на Столична община от Европейския център за транспортни политики.

Във връзка с новите, по-строги противоепидемични ограничения, които са в действие от 27 ноември, Община Търговище приканва жителите и компаниите да се възползват от опцията да заявят по електронен път административни услуги, без да е належащо посещаване в постройката на администрацията.

Общо 150 са услугите, които могат да бъдат декларирани, заплатени и получени напълно онлайн. А това съставлява 90% от всички услуги, предоставяни от общината. Те са налични посредством Единния портал на Държавна организация „ Електронно ръководство “, а за заявяването на множеството от тях е нужен електронен автограф.

От началото на март насам доста се е нараснал броят на електронно декларираните от жителите услуги в отдел ГРАО. Най-често предоставяната от отдела електронна услуга е издаването на уверение за наследници.

Без електронен автограф жителите могат да вършат деловодна информация, да ревизират размера на дължимите от тях локални налози и такси, да подават сигнали за корупция и заявки за достъп до социална информация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР