Зеленчуците се славят със своите ползи. Още от детската градина

...
Зеленчуците се славят със своите ползи. Още от детската градина
Коментари Харесай

Ето кой е най-здравословният зеленчук в света

Зеленчуците се славят със своите изгоди. Още от детската градина ни учат, че би трябвало да ядем зеленчук в огромни количества, с цел да сме здрави и да пораснем огромни.

Напоследък пък експертите по хранене акцентират листните зеленчуци (спанак, кейл, зеле, маруля, киселец) като диетични и скъпи за здравето. Въпреки това различен се оказва най-полезният зарзават.

Според най-новото изследване на доктор Ранган Чатърджи най-важни от всички зарзавати са броколите. Именно зелените розички експерти предлага да прибавяме в своето смути, тъй като техните потребни качества са най-вече.

Броколите принадлежат към семейство Кръстоцветни. Както се досещате, те са роднини на карфиола. Те в действителност дават на тялото ни доста.

Вкусните розички усъвършенстват храносмилането, оказват помощ в битката с килограмите, грижат се за сърцето и очите, укрепват имунитета и спомагат за естественото избелване на зъбите. Освен това понижават равнището на тревога и способстват за пълноценния сън.

Броколите са невероятна храна. Те могат да спасят живот, твърди доктор Ранган Чатърджи, представен от изданието Индипендънт.

Вече имате съществени аргументи да похапвате броколи по-често. А в случай че се чудите по какъв начин да ги приготвите, вижте в галерията няколко хрумвания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР