Зеленчуците, нужни за традиционната шопска салата, са най-търсени в странатаРитейлърът

...
Зеленчуците, нужни за традиционната шопска салата, са най-търсени в странатаРитейлърът
Коментари Харесай

Kaufland: 75% от краставиците, продавани във веригата, са български

Зеленчуците, нужни за обичайна шопска салата, са най-търсени в страната Ритейлърът ползва стандарт за минимално наличие на пестициди, нахвърлящ законовите условия на Европейската комисия
Над 75% от продаваните краставици в мрежата на Kaufland са български, а в сезон процентът им доближава до 100%. За 2022 година ритейлърът е осъществил в комерсиалната мрежа 3 125 298 кг, а 2 346 000 кг от тях са със 100% български генезис и са резултат на стратегия за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция, която ползва компанията. Уникалната за българския пазар система от партньорски връзки дава сигурност и предвидимост на производителите. Благодарение на договорите, в интервала на нараснали цени на енергоносителите, производители на оранжерийни краставици не преустановиха производството си, а първата годишна продукция от български краставици дойде на регалите на ритейлъра още през февруари.

Редом до краставицата, измежду най-търсени от българина зеленчуци са доматите и жълтия лук - зеленчуците, нужни за обичайна за българската кухня шопска салата. Това демонстрират данни на най-големия ритейлър в България – Kaufland, за желанията на клиентите.
-->


Краставиците „ Брей “: Контрол от засаждането до рафтовете в магазините на Kaufland

В средата на месеца Kaufland разшири асортимента си от български пресни плодове и зеленчуци, които се оферират във веригата под марката „ Брей! “. Сред тях са розови домати, краставици, айсберг, репички, ягоди, малини, къпини и боровинки. С тях асортиментът от плодове и зеленчуци в най-силната българска лична марка надвиши 15 типа, като броят им варира през годината според от сезона.

„ Краставицата „ Брей! “ дава отговор на стандарта за качество, пестицидни разбори и многостепенен надзор при производството. Ние позволяваме една трета от европейските нормативни уредби за пестицидни разбори. Иначе казано, държим много по-строг надзор от това, което Европейската комисия разрешава “, разяснява Иван Иванов, началник направление „ Плодове, зеленчуци и цветя “ в Kaufland България.

Всеки един от плодовете и зеленчуците под марката „ Брей! “ е с обезпечен български генезис и документи за качество, в това число и интернационалния документ GLOBAL G.A.P. В допълнение, производителите покриват условията на социално-отговорния документ GRASP, а 100% от продуктите се тестват в самостоятелни лаборатории.



Качественият надзор на краставиците „ Брей! “ е тематиката на новия епизод на видеопоредицата „ За качеството с Биляна Гавазова “. В него феновете могат да получат информация на какви условия дава отговор продукцията, с цел да бъде предлагана под марката  „ Брей! “ и по какъв начин Kaufland подсигурява качеството й. Експертите на Kaufland дават потребни препоръки по какъв начин се разпознава свежата краставица: „ За една краставица първото, което можем, още преди да я разрежем, да забележим, това е дръжката, тъй като там се демонстрира свежестта. Ако тя е към този момент почнала да омеква, почнала е да губи вярната си форма и при натискане се деформира, това значи, че краставицата не е свежо набрана “, разяснява Цветомира Палашева, специалист качество „ Плодове и зеленчуци “ в Централен склад на Kaufland България.

Рубриката, която носи името „ За качеството с Биляна Гавазова “, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland. Новият епизод, отдаден на краставиците, можете да гледате.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР