Здравословното хранене смело си проправя път на трапезите на все

...
Здравословното хранене смело си проправя път на трапезите на все
Коментари Харесай

Какво е шарлан и как се използва?

Здравословното хранене самоуверено си проправя път на трапезите на все по-голяма част от хората. Диетите биват замествани от качествени артикули, чиято консумация е наслаждение за небцето и за организма. В този ред на мисли, от относително скоро стана съвременен един по-полезен сурогат на зехтина. Става дума за така наречен шарлан – нерафинирано студенопресовано слънчогледово олио, което не съдържа никакви консерванти, оцветители и други примеси. То се извлича непосредствено от слънчогледа – едно от най-красивите растения. Получава се посредством механично сплескване, не се подлага на химическо култивиране.

Добре познаваме аромата и усета на неустоимите слънчогледови семки. Това чувство се съдържа и в шарлана. Благодарение на процеса на сплескване на семките те не губят потребните си субстанции, а точно омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Имат позитивно въздействие върху целия организъм. Консумацията на шарлан укрепват имунната система, поддържат ниските равнища на холестерола, облекчава сърдечните проблеми, влияят върху напрежението и усъвършенстват целия метаболизъм.

Шарланът е богат и на витамин Е, който е значим за положителното положение на мускулите. Този антиоксидант се отразява прелестно на организма, като го подмладява, зарежда с сила и мощ. Подпомага функционалността на гениталните органи и половите жлези.

 Слънчогледови семки

Що се отнася до приложението на този балсам, той се употребява най-вече в студената кухня. С него може да овкусявате салати, да го включване в дресинги и сосове. Препоръчително е да се прибавя към храните, минали през термична обработка, откакто изстинат. Освен че прави ястието доста по-вкусно, това олио спомага и за по-доброто храносмилане.

 Избор на шарлан

Ето още няколко преимущества и изгоди на шарлана:

- Шарланът е естествен български артикул – едно от нещата, с които несъмнено можем да се гордеем;

 Дресинг с шарлан

- По-полезен и по-евтин е в съпоставяне със зехтина;

- Имате опция да избирате, защото на пазара има няколко производители на шарлан.

Шарланът може да се окаже първата стъпка към новия ви здравословен метод на живот, в случай че до момента не сте подхванали такава. Той е нужен съдружник в кухнята и в действителност може да направи чудеса с съвсем всяко ядене. Вкусът и ароматът са неустоими и потвърдени, изгодите за организма също.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР