Здравословното хранене на децата в училище не е мит. Тук

...
Здравословното хранене на децата в училище не е мит. Тук
Коментари Харесай

10 идеи за здравословен обяд на ученика

Здравословното хранене на децата в учебно заведение не е мит. Тук можете да видите 10 безвъзмездни хрумвания с предписания подобаващи за ученика. На 15 септември списание Hera.bg стартира плана, в който, с изключение на предписания, ви давахме практични хрумвания и препоръки. Старахме се менюто да е допустимо за всеки, даже и за тези с по-нисък бюджет. Защото самите ние като родители от време на време се затрудняваме какво да измисляме, какъв брой здравословно да е и дали ще е комфортно за учебно заведение, т.е. - ще бъде изядено, и то на драго сърце.

Какво приготвяхме през образователните дни в кутията за храна:

1. Пълнозърнеста паста с тиквички, гарнитура - свеж пипер на лентички. За следобедна закуска: грозде, блокче черен шоколад, домакински сок от арония.

2. Царевични мечета (мъфини), гарнитура - недопечен морков. За следобедна закуска: микс от сурови ядки и сушени плодове, кисело мляко с пасиран банан.

3. Тортиля с яйце на очи и кашкавал. За следобедна закуска: сини сливи и орехи, черен шоколад.

4. Хапки " сърца " с пастет от извара и червен печен пипер. За следобедна закуска: домашни овесени бисквити кисело мляко с домакински сироп от касис.

5. Печени картофи с пилешки гърди, гарнитура: цвекло и моркови. За следобедна закуска: сини сушени сливи и печена тиква.

6. Баница във форма за кекс, гарнитура: задушени на пара броколи и моркови. За следобедна закуска: шоколадов мъфин и орехи

7. Крем чорба с цвекло и поръска от счукано ленено семе и недопечен небелен сусам, пшенични брускети. За следобедна закуска: Грозде.

8. Пълнозърнести триъгълничета с пастет от извара, авокадо и течна сметана. За следобедна закуска: смути с авокадо и банан, круша, овесени бисквити, слепени със сусамов тахан.

9. Мечета (мъфини) със сирене и маслини, гарнитура - свеж пипер на лентички.За следобедна закуска: пълнозърнести ролца със сусамов тахан.

10. Палачинки с лапад. За следобедна закуска: домашни сусамки и ябълка.

Повече за самите менюта, предписания, практични хрумвания и размишления можете да прочетете в самия план:

- ден по ден
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР