Здравословни десерта за отслабване включват консумацията на повече плодове, ядки

...
Здравословни десерта за отслабване включват консумацията на повече плодове, ядки
Коментари Харесай

7 здравословни десерта за отслабване +рецепта

Здравословни десерта за намаляване включват потреблението на повече плодове, ядки и семена. Това са плодови салати, кисело мляко, печени ябълки с канела, пудинг с чиа, черен шоколад, сушени плодове и други. Тези десерти съдържат по-малко калории и повече потребни хранителни субстанции спрямо елементарните десерти със захар.

Особено потребно е да се употребяват десертите след хранене. Когато приемате сладкиши на гладен корем, те се усвояват доста бързо от организма и покачват кръвната захар, а по-късно има спад в индикаторите. Затова експертите поучават да се насладите на десерта след хранене.

Особено потребен за след вечеря е черният шоколад с над 75% какао. Тъмният щоколад е богат на антиоксиданти и съдържа по-малко захар от млечния шоколад. Дори дребна част от него, ще задоволи желанието ви за сладка храна. Кисело мляко с плодове и мед също е потребно за след хранене.

Съществуват здравословни десерти, които подкрепят процеса на намаляване. Те освен ще задоволят желанието ви за сладко, само че ще подкрепят вашата битка с килограмите.

Тук ви представяме десерти, които са вкусни и потребни.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта

 infomax-logo-50-15-HW

Ето кои са 7 здравословни десерта за намаляване:

Фурми

Фурмите са натурален подсладител, богат на фибри. Фурмите подкрепят храносмилането, създавайки възприятие на задоволеност и защищават от желнието за междинни закуски.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Десерта за намаляване
Снимка: https://www.freepik.com/

Смокини

Смокините са нискокалорични, богати на фибри плодове, които са подобаващ десерт за намаляване. Те ви дават задоволително наслада, без да пречат на понижаване на тежестта. Тяхната естествена захар ги трансформира в здравословен и подоходящ десерт за вашата диета.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Снимка: https://www.freepik.com/

Тъмни стафиди

Стафидите са богата на хранителни субстанции опция за десерт за намаляване. Те съдържат желязо и естествени захари. Тъмните стафиди могат да задоволят изцяло желанието ви за наслада, до момента в който обезпечават съществени субстанции на организма.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Снимка: https://www.freepik.com/

Горски плодове

Горските плодове като боровинки, малини, къпини, касис, ягоди са нискокалорични и богати на антиоксиданти. Тяхната естествена наслада ги прави съвършен здравословен десерт.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Снимка: https://www.freepik.com/

Плодова салата

Смесицата от разнообразни плодове обезпечава огромно многообразие от усети и в същото време спомага за контролиране на калориите. Салатата от смесени плодове ви обезпечава съществени витамини и минерали и се трансформира в засищащ свършек на вашия ден.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Снимка: https://www.freepik.com/

Пудинг с чиа

Семената на чиата всмукват течността и набъбват, създавайки консистенция, сходна на пудинг. Този десерт е богат на фибри и здравословни мазнини и е отличен десерт за намаляване.

Извара с кафява захар

Комбинирайки изварата с кафява захар, вие добавяте естествена наслада към богатото на пробиотици мляко, създавайки един приключен десерт, който поддържа храносмилането и контролира калориите.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Снимка: https://www.freepik.com/

Рецепта за пудинг от семена чиа

За да имате бухнал пудинг от чиа, може да го оставите да пренощува в хладилника за една нощ. Използвайте пресни семена чиа, тъй че да обсорбират течността и да набъбнат. Може да изберете черни или бели семена чиа за пудинга.

Ако желаете здравословна рецепта, използвайте мляко на растителна основа (бадемово).

Медът ще добави щипка наслада, само че може да ползвате кленов сироп, стевия или захар.

Начин на подготвяне:

Първо, прибавете мляко по ваше предпочитание в буркан и поръсете от горната страна със семената от чиа.

След като разбъркате млякото и семената дружно, поръсете с мед или подсладител по желание.

Разбъркайте още веднъж, до момента в който всички семена от чиа се разпределят отмерено в млякото. Не би трябвало да остават никакви бучки. Изчакайте към 15 минути и разбъркайте още един път.

Покрийте и охладете пудинга в ледник за най-малко 2 часа или цяла нощ.

 7 здравословни десерта за намаляване +рецепта Десерта за намаляване
Снимка: https://www.freepik.com/

Добър вкус!

Заключение

В този лист може да откриете обичания си десерт за намаляване и да разнообразите храненето си. Пресните плодовете, ядките и сушените плодове са здравословна опция на елементарните сладкиши.

Спазването на строги правила за хранене и изключването на десертите не е добре за вашето здраве и дълготрайна диета. Ако практикувате естествена физическа интензивност, храните се деликатно и приемате огромно разноообразие от храни в умерени количества, вие сте разкрили ключа към здравословното понижаване на тежестта.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР