Здравният министър проф. Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Борят тази и бъдещи пандемии с Национален план

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор доктор Венцислав Мутафчийски и изпълнителният шеф на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов показаха на брифинг в Министерския съвет Националния проект на България за подготвеност при пандемия, който беше признат на днешното държавно съвещание.

"Приехме Националния проект на България за подготвеност при пандемия ", разгласи Ангелов.

Министърът посочи, че проектът е направен в осъществяване на решение за актуализиране на Националния проект на Република България за подготвеност при пандемия, признат на 22 октомври от 44-ото Народно заседание. "При правене на плана са употребявани управления и насоки на СЗО и Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, съществуващи научни знания в региона и насъбран на практика опит в страната за справяне с предишни епидемии и пандемии ", изясни Ангелов.

Националният проект на България за подготвеност при пандемии има общ темперамент, заяви още Ангелов и разясни, че такива проекти ще бъдат създадени, в случай че страната ни се изправи и пред други пандемии.

"Този проект дава главните насоки и точки - по какъв начин да прекъснем епидемиологичния развой, да понижим заболеваемостта и смъртността, да преминем към това по какъв начин да осигурим значимата инфраструктура, работата на значими за страната органи, и стигнем до информационната тактика ", съобщи доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

Ключово значение имат посланията към хората, посочи той.

До четвъртък ще бъде направен Национален проект за имунизиране, който ще бъде показан на идващото съвещание на Министерския съвет.

"Днес определихме ръководител на Координационния съвет за осъществяване на Националния проект за координирането на имунизациите. Предложихме да оглави този съвет е проф. доктор Красимир Гигов, който е общоприет шеф на БЧК и основен координатор на Експертния съвет по медицина на бедствените обстановки ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР