Здравният министър Костадин Ангелов оправда първото място на България по

...
Здравният министър Костадин Ангелов оправда първото място на България по
Коментари Харесай

Здравният министър оправда първото място по смъртност от COVID-19 с разликата в броя на тестовете

Здравният министър Костадин Ангелов оправда първото място на България по смъртност от в Европа с разликата в броя на тестванията.
Припомняме, че по-рано през днешния ден беше публикувано проучване на университета " Джонс Хопкинс ", съгласно което на континента и второ в света по брой на умрелите от ковид.
Ангелов не отхвърли, че броят на тежките случаи пораства, само че акцентира, че здравната система се оправя.
„ Сравняваме България с страни, които имат доста повече проби, които са направени. Ако тестванията са съразмерно на другите страни, с които се съпоставяме, ние няма да бъдем на това място по смъртност “, сподели Ангелов, т.е. по този начин съотношението заразени-починали би било друго.
Той посочи, че даже при данните ни сега, системата удържа на натиска. „ Вие виждате, че приетите в болница са повече при втората рецесия. Системата удържа на този напън и ще създадем цялата организация по този начин, че да издържим и да не сме като страни като Гърция или други, в които да желаеме помощ, изключително във връзка с реанимация “, добави той.
Страната ни има подготвеност да получи един милион ваксини на „ Пфайзер “ от спомагателните 10 милиона по линия на Европейска комисия. Днес ще се организира последната среща на равнище специалисти, в която страната ни взе участие и на която се разисква разпределянето на спомагателни ваксини. 
„ Като в допълнение количество ваксини, които ние ще поръчаме от компания „ Пфайзер “ са 1,5 млн., като ще се опитаме доставките от четвъртото тримесечие да ги изместим във второто “, сподели Ангелов пред публицисти.
Той добави, че са „ на път да го осъществят “. 
Здравният министър беше на посещаване в болничното заведение в Ямбол и съобщи, че ще продължи обиколката си в районите с максимален растеж на инфектирани.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР