Здравните власти наложиха 10-дневен локдаун в цялата страна заради третата

...
Здравните власти наложиха 10-дневен локдаун в цялата страна заради третата
Коментари Харесай

Павлин Петров, БАЗ: Всяко едно затваряне ни струва страшно скъпо

Здравните управляващи постановиха 10-дневен локдаун в цялата страна поради третата вълна на ковид. По-строгите ограничения ще влязат в действие в понеделник (22 март). Затворени ще бъдат заведения за хранене, търговски центрове, учебни заведения и детски градини.

Част от заведенията към този момент оповестиха, че желаят да отворят след 11 дни, а търговците на дребно желаеха помощи.

" Всяко едно затваряне ни коства ужасно скъпо. Ние се тормозим от банкрут. Парите, които сме вкарали в стока, не можем да ги върнем. Тази стока няма да успеем да я върнем ", показа наскърбен съпредседателят на Българската асоциация на заведенията Павлин Петров в предаването " Денят ON AIR " по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му има ресторантьори, които по този начин и не са съумели да отворят сред остарелия и новия локдаун.

" По мярката " 75/0 " всичко е изплатено за януари. Вървят постепенно заплащанията и за чиновниците, и за бизнеса. Това е доста сериозен проблем. Ние нямаме друга алтернатива с изключение на тази мярка ", изясни съпредседателят на БАЗ.

Един от претекстовете на здравните управляващи да затворят заведенията е, че там ограниченията против COVID-19 не се съблюдават.

" Има сътрудници, които не са спазвали тези ограничавания. Всеки ден някой нарушава някакви правила. Но при нас това е под 5%. Тези случаи би трябвало да бъдат потвърдени и да претърпят наказания, само че не трябва другите да страдат ", съобщи Петров пред Bulgaria ON AIR.

И посочи, че рискът да има извършители постоянно съществува.

" Успокоени не можем да бъдем, ние сме затворени, нанася ни вреди. Хората са обезверени, нямат вяра за утрешния ден - това е огромният проблем. С тази неустановеност ще отблъснем децата на България да се занимават с ресторантьорство ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР