Здравните власти коментираха Covid мерките в началото на годината:Новата учебна

...
Здравните власти коментираха Covid мерките в началото на годината:Новата учебна
Коментари Харесай

Здравните власти: COVID мерките ще са по-леки в началото на учебната година

Здравните управляващи разясниха Covid ограниченията при започване на годината:

Новата образователна година ще стартира с по-леки Коронавирус ограничения в учебните заведения. Маските и тестванията няма да са наложителни. Ще се следи единствено за отдалеченост, стерилизация и персонална хигиена. Това разгласи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев пред публицисти. Той посети 55 СУ " Петко Каравелов " в София във връзка представянето на пилотния план за въвеждане на телемедицина, предава nova.bg.

За отдалечени проучвания има куфар с инсталация, която разрешава да се проведат ехографски прегледи и да се изследват кръвни биохимични индикатори, както и да се направи електрокардиограма, разясни Меджидиев.  

„ Това е пилотен план за три месеца. С министъра на образованието взехме решение да го създадем в четири учебни заведения, чисто пилотно, с цел да тестваме по какъв начин работи системата ", сподели още здравният министър.

По думите му едно дете с недоволства отива при учителя или здравната сестра и надлежно се прави връзка с болничното заведение, с която е обвързвана системата.

„ В случая в София ще бъдат свързани болница „ Света Анна " и „ Пирогов ", където има непрекъснато дежурен личен състав ", посочи Меджидиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР