Здравните системи в повечето от най-големите градове в Бразилия са

...
Здравните системи в повечето от най-големите градове в Бразилия са
Коментари Харесай

Здравната система в най-големите бразилски градове пред колапс


Здравните системи в множеството от най-големите градове в Бразилия са покрай колапс заради повишаване на случаите на ковид , предизвестява отчет на института „ Fiocruz ” в страната, съобщи БГНЕС.

Базираният в Рио де Жанейро институт заяви, че над 80% от леглата в интензивните отделения (ICU) са заети в столиците на 25 от 27-те щати на Бразилия.

Вчера страната записва 1 772 смъртни случая на новозаразени - нов дневен връх.

От началото на пандемията Бразилия е записала над 266 000 смъртни случая и 11 милиона инфектирани.

В отчета се акцентира, че цифрите сочат " претоварване и даже срив на здравните системи ".

" Борбата против Covid-19 беше изгубена през 2020 година и няма ни минимален късмет да се обърне това трагично събитие през първата половина на 2021 година ", сподели епидемиологът от „ Fiocruz ” Джесем Орелана, представен от Агенция Франс Прес.

„ Най-доброто, което можем да създадем, е да се надяваме на чудото на всеобщата имунизация или радикална смяна в ръководството на пандемията ”, добави той.

Миналата седмица специалисти обявиха пред вестник „ Valor Economic ”, че смъртните случаи скоро ще надвишават 2000 дневно. Те предизвестиха, че единственият метод да се избегне това е, в случай че федералното държавно управление поеме националната съгласуваност на битката против вируса, като предложи блокировки, потреблението на маски на всички места и всеобща имунизация.

Досега над осем милиона души са получили първата си имунизационна доза, което съставлява малко над 4% от популацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР