Здравните и научни съветници на британското правителство препоръчаха трета доза

...
Здравните и научни съветници на британското правителство препоръчаха трета доза
Коментари Харесай

Препоръчаха на британските власти трета доза ваксина срещу Covid-19 за всички над 40 години

Здравните и научни съветници на английското държавно управление предложиха трета доза ваксина против Covid-19 за всички над 40 години. Освен това 16- и 17-годишните, които към този момент имат първа доза, могат да получат и втора.

Председателят на Консервативната партия Оливър Даудън съобщи тази заран, че е оптимист за Коледа, с помощта на имунизациите.

В изявление за Скай нюз Оливър Даудън съобщи, че всичко е в ръцете на хората що се отнася до Коледа. Той се надява хората да не престават да вземат трета ваксина със същите темпове.

Има научни доказателства, че шансът за позитивна проба понижава с повече от 80% две седмици след бустер доза.

До момента 12,6 милиона британци са с трета доза ваксина и право на нея имаха всички над 50 години, здравните служащи на първа линия и най-уязвимите със съществени здравни проблеми.

Даудън сподели, че „ няма проекти да няма Коледа “, тъй като огромната разлика тази зима са имунизациите. Той изнесе данни, че хоспитализациите в този момент са 75% по-малко в сравнение с през януари.

Даудън разяснява, че това което се случва в Европа е „ непрекъснато увещание за заплахата “.

Вестник „ Гардиън “ в това време изнесе тревожни данни от нов отчет за работата на националното опазване на здравето, съгласно който хора умират, до момента в който чакат дълго пред лечебните заведения да бъдат признати в Спешно поделение.

Пациенти умират също скоро, откакто са признати, с други това се случва по домовете им, тъй като парамедиците не стигат задоволително бързо до тях.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР