Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, реши парламентът.

...
Здравната вноска се запазва на ниво от 8%, реши парламентът.
Коментари Харесай

Здравната вноска остава 8%

Здравната вноска се резервира на равнище от 8%, реши Народното събрание. Депутатите разискват на второ четене бюджета на Здравната каса. Тя ще разполага с малко над 6 милиарда лв. за годината при уравновесено салдо, заяви БНР.

От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили настояха Надзорният съвет на касата да има право на еластичност при опцията за финансиране на лечебните заведения в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура. Според Георги Михайлов от Българска социалистическа партия няма нужда от сходен текст, тъй като след Омикрон пандемията ще е свършила:

" Роним тези сълзи за болничната помощ, която е изнесла на плещите си, на гръбнака, както сподели един от вас, тежестта на цялата акция, а задръстихте най-големите, значимите, стратегическите лечебни заведения на България с Covid-пациенти и ги лишихте от лекуването, което те водеха в цялата страна ".

Костадин Ангелов от ГЕРБ - Българска социалистическа партия реагира остро на изказванието на Михайлов, че при кабинета " Борисов " пандемията не е ръководена вярно:

" Този фиктивен отчет на Националния център по общетвено здраве и разбори, ми тя смъртността по времето на президента Радев е по-висока от наше време, макар че по наше време нямаше ваксини ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР