Здравите отношения се градят с отворена комуникация. Да казваш това,

...
Здравите отношения се градят с отворена комуникация. Да казваш това,
Коментари Харесай

5 начина да покажем на близките, че са ни скъпи

Здравите връзки се градят с отворена връзка. Да казваш това, което в действителност мислиш или да намираш изкусен метод да съобщиш неприятното? Всъщност не! Най-важното за положителната връзка е да усъвършенстваме слушането.

Ние най-вече изслушаме въпросите, мненията, шегите, недоволствата и препоръките на обичаните ни хора. Но какъв брой постоянно в действителност вникваме в смисъла на чутото? Реагираме, когато околните приказват незадълбочено и чакаме паузата, в която да се включим със своето мнение. Трябва да се направи нещо по въпроса.

Защото всеки наш непосредствен човек, към този момент е позволен в сърцето ни. Как да покажем на значимите за нас хора, че са ни значими? Изглежда елементарно. Психологът доктор Гари У. Левандовски-младши предлага 5 метода да изразим благоразположението си и възприятията си към най-ценните хора за нас. Защото по този начин ще покажем, че държим те да са част от нашия живот, както и ние да сме значима част от техния.
Предразположете събеседника да приказва през възприятията си
Колко постоянно разбирате изцяло какво споделя обичаният човек? Вероятно не толкоз постоянно, колкото си мислите. Ако сътрудникът ви се постанова постоянно да се изяснява, да показва по комплициран метод възприятията си или ви споделя нещо значимо по няколко пъти, той дава сигнал, че не се усеща изцяло свестен. Щом уловите този сигнал, може да попитате: „ Добре ли те разбирам, че.... “, „ Би ли ми дал образец за това? “ Защото зад елементарните фрази, индивидът поставя доста персонални страсти за това по какъв начин се усеща, какво има поради с постъпките си, каква е концепцията за реакциите му. В това се крие същинската емпатия. Понякога сигналът е доста явен като да вземем за пример: „ Чувствам се безусловно подценяван тук. “.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР