Здравейте. Искам да ви разкажа за проблема, която възникна със

...
Здравейте. Искам да ви разкажа за проблема, която възникна със
Коментари Харесай

Сестра ми неочаквано ми се обади и ми каза да си разменим апартаментите

Здравейте. Искам да ви опиша за казуса, която породи със сестра ми. Днес с нея имаме комплицирана, избухлива връзка.

В детството бяхме приятелки, когато и двете се оженихме, започнахме да поддържаме връзка по-рядко – всяка има свое семейство, свои отговорности.

Татко умря преди четири години, а миналатагодина умря мама.
С Вероника продадохме жилището на майка ми и разделихме парите поравно. Олег и аз имахме някои спестявания и купихме прекрасен апартамент, като му направихме със безценен ремонт.

Сестра ми и брачният партньор й купиха едностаен апартамент, а преди този момент, като Олег и мен, живееха чартърен няколко години.

Съпругът ми и аз си взехме кученце дакел и заживяхме щастливо. Досега. Скоро се оказа, че сестра ми е хвърлила око на нашия апартамент: преди шест месеца тя ми се обади и ми предложи да заменяем жилищата си.

Вероника ми сподели, че те имат две деца от друг пол и им е тясно в едностаен апартамент, до момента в който на мен, мъжа ми и дакела ни стига едностаен.

Отначало си помислих, че това е неприятна смешка, само че когато Вероника заприказва за същото за втори и трети път, разбрах, че това се е трансформирало в някаква фикс идея за нея – да не желае да тегли заем, да пести пари и да се угрижва финансово, тя и брачният партньор й желаят да решат жилищния си проблем за наша сметка.

Нямах визия, че сестра ми е способна на такава безочливост: тя има вяра, че защото брачният партньор ми и аз сме без деца, можем да си позволим замяната.

Не желаех да се карам със сестра ми, пробвах се да й обясня, че имаме Олива, нашия дакел, който също има потребност от пространство и не сме казвали, че ше живеем без деца цялостен живот – просто не желаеме да бързаме още. Може да имаме бебе по-късно.

Като разбрах, че вежливите ми пояснения не стигат до Вероника, ми кипна и й се развиках – споделих, че с натиска и арогантността си няма да реализира нищо, а единствено ще си скапе връзките с мен.

Сестра ми се обиди, макар че аз трябваше да се обидя поради нейното безочливо държание.

Сега Вероника и аз не поддържаме връзка – сестра ми се е изолирала афектирана, аз също не желая да се сдобряваме.

Тази обстановка се отрази на връзките ми със брачна половинка ми: брачният партньор ми беше припрян да организира сериозен диалог със брачна половинка на сестра ми – той вярваше, че Костадин е този, който е провокирал нещата, принуждавайки Вероника да ме притисне с размяната на жилищата.

Ненапразно споделят, че имотните дрязги могат да скапват всевъзможни фамилни връзки.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР