- Здравейте, инж. Спасов, водният режим в гр. Перник ще

...
- Здравейте, инж. Спасов, водният режим в гр. Перник ще
Коментари Харесай

Директорът на „Топлофикация Перник“ с коментар за водния режим

- Здравейте, инж. Спасов, водният режим в гр. Перник ще се отрази ли на парното?

- Искам да успокоя всички съграждани, че без значение от водния режим, парно и топла вода ще има. Не мога да отрека, че водният режим слага съществени провокации пред нас, само че това няма да е за сметка на отоплението.

- Как ще се отрази на Вас като Предприятие тази обстановка?

- Финансово. Проблемът е, че водата, която използваме, е много нечиста и ще се наложи да се дадат доста пари за спомагателната и обработка. С към 3-4 пъти ще се усилят разноските за подготовка и филтриране на нечистата вода, тъй че тя да бъде годна за включване в топлопреносната мрежа. Принудени сме да правим тази спомагателна активност, тъй като в противоположен случай рискуваме да се увеличи аварийността, с което да се наруши и топлоподаването.

Вярвам, че в най-кратки периоди този проблем ще бъде решен, тъй като сме сложени в обстановка на едно непрекъснато изпразване на системата и пълнене, въздушни възглавници, горене на помпи за битова гореща вода.

- Споделили ли сте с ВиК пред какво Ви изправят?

- Да, изпратил съм писмо до ВиК, в което ги известявам, че няма да е добре да ни спрат изцяло промишлената вода. Чрез това писмо искахме да разберем дали ще ни оставят вода, която да употребяваме с по-малко разход. От ВиК са длъжни една част от водата да пуснат в реката, дали тази вода ще мине през нас и ние ще я пуснем в реката, по този начин или иначе  тази вода ще мине през този цикъл.

Както Ви споделих, в краен случай ще използваме различни източници. Няма да позволим перничани да останат и без парно, и без топла вода.

- Могат ли да са спокойни перничани, че най-малко Топлофикацията е подготвена за зимния сезон?

Да, подготвени сме. Имаме на склад над 100 000 тона въглища. Количеството ще стигне за към 40 дни, даже през това време да не се вършат нови доставки, а те не са спирани.

Отделно през летните месеци сме направили редица усъвършенствания и ремонтни действия на нашите уреди и топлопреносната мрежа, с цел да осигурим един добър отоплителен сезон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР