Здравейте, инж. Спасов, жителите на Перник имат ли вече топла

...
Здравейте, инж. Спасов, жителите на Перник имат ли вече топла
Коментари Харесай

В Перник вече имат топла вода

Здравейте, инж. Спасов, жителите на Перник имат ли към този момент топла вода, откакто беше отмена заповедта за прекъсването на активността на парогенератори 4 и 5 на " Топлофикация Перник "?

Да, от нощес жителите на Перник още веднъж имат топла вода. Тя е обезпечена от четвърти парогенератор, който беше жарък през вчерашния ден. Искам да осведомят жителите, че до края на седмицата, ще бъде пуната и главната мощ, осигуряваща парното на перничани ". Това сподели изпълнителният шеф на " Топлофикация Перник " АД инж. Любомир Спасов. По думите му Дружеството разполага с задоволително въглища на скалд, с цел да подсигурява отоплителния сезон.

Не стана ли едно разминаване в решенията на способените институции?

Както не веднъж посочихме, имаше миг, в който настъпи хаус в мненията на способените органи, което докара за малко до прекъсването на топлата вода на жителите на Перник. Поради наложената заповед на РИОСВ-Перник, ние бяхме с „ вързани ръце ” и нямахме опция да работим.

Доволни сме, че се потвърди пред обществото, че не ние замърсяваме въздуха на града, с помощта на решението на Административния съд в Перник, който взе решение да анулира наложения административен адк на РИОСВ-Перник. По късно Министерство на околната среда и водите издаде заповед, с която анулира предходната си за прекъсване на активността на парогенератори ни 4 и 5.

Вчера в наличието на специалисти от РИОСВ-Перник и на кмета на града Вяра Церовска, бяха премахни поставените пломби към генераторите, с цел да може да бъде възобновено подаването на гориво и до края на деня жителите към този момент имаха топла вода.

Инж. Спасов, не престават обаче наблюденията и инспекциите на РИОСВ-Перник, нали?

Точно по този начин! Служители от РИОСВ-Перник ще бъдат изпратени за 24-часово наблюдаване на нашата работа. Ние сме удовлетворени от този факт, тъй като няма да има опция никой да популяризира погрешни изказвания, че използваме забранен тип гориво. Чрез това 24-часово наблюдаване няма да бъдем въвлечени в нечий сюжет, целящ да опетни името на Дружеството, както и да има и грам подозрение и съмнение, че не съблюдаваме разрешенията на  компетентни инстистуции

Накрая откри ли се от къде са идвали миризмите, за които жителите се подвигнаха на митинг?

Знам единствено, че Топлоелектрическа централа Перник не е източник на неприятните миризми във въздуха на Перник. Искам тук да уточня, че доказателство за това е и фактът, че тези миризми са издадени и в интервала, в който Топлофикацията не е работила.

За момента никоя от виновните институции в града не е безапелационна от кое място идва замърсяването на въздуха в Перник. Проверките на Регионална инспекция за опазване на околната среда не престават и се надяваме да се откри кой е източникът.

След като активността Ви още веднъж е възобновена, бихте ли ни споделили до каква степен върви подготовката за новия отоплителен сезон?

„ Топлофикация Перник “ АД е съвсем на 100 % подготвена за зимния сезон. В края на предишния сезон направихме обширен разбор на досегашните проблеми, свързани с много повреди и разтърсвания в топлоподаването и предприехме съответни конкретни дейности и ограничения за елиминирането им.

Обърнахме съществено внимание на нормите за екологична непорочност на отпадъчните продукти- газове  и сгурия. За понижаване на газовите излъчвания поддържаме направената още веднъж клапата, която отсича димните газови в посока остарелия комин. Тук желая да уточня, че за него има позволение за прилагане единствено при спешни обстановки, при разпалване и гасене на главната мощ и неработеща сероочистна апаратура.

Сероочистката също е ревизирана и главно ремонтирана и сега е в доста положително положение

Където се постановяваше, направихме поправки по топлопреносната мрежа. Отстранени са пробиви от главните топлопроводи. Сложена е секционираща арматура на много места в града за при разкриване на пробив в мрежата да бъдат наранени минимум клиенти.

Подменени са сектори, създаващи съществени проблеми през предишния отоплителен сезон.

През летния сезон ремонтирахме и ревизирахме са всички съществени уреди в останалите цехове на „ Топлофикация “.

Какво си пожелавате на старта на новия отоплителен сезон?

-Надяваме се, че идният отоплителен сезон в действителност ще бъде сполучлив за „ Топлофикация Перник ” АД и нашите клиенти ще бъдат удовлетворени от услугата, която им предлагаме.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР