Здравето на червата е по-важно, отколкото си мислим. Те подпомагат

...
Здравето на червата е по-важно, отколкото си мислим. Те подпомагат
Коментари Харесай

Гроздето се оказа по-полезно, отколкото сте предполагали


Здравето на червата е по-важно, в сравнение с си мислим . Те подкрепят битката с разнообразни болести, взаимодействат с мозъка, поддържат общото положение на организма на нужното равнище, в това число работата на стомаха.

Според обява в портала „ Eat This, Not That “, здравето на червата може да се усъвършенства посредством задоволително сън, постоянни извършения, минимизиране на равнищата на стрес и здравословно хранене.

Специалистите непрестанно изследват разнообразни храни, които биха могли да окажат позитивен резултат върху червата. Според ново изследване на учени от Калифорнийския университет, гроздето може да усъвършенства чревната микрофлора .

 т Thinkstock/Getty Images

Гроздето е потребно за здравето. То оказва помощ и в битката с безсънието, подтиква работата на дебелото черво и даже облекчава признаците при химиотерапия . Гроздето може да има също позитивен резултат върху чревния микробиом и да п онижи равнището на холестерола и на жлъчните киселини , се споделя в изследване, оповестено в списание „ Nutrients “.

Гроздето е с високо наличие на фибри и антиоксиданти, в това число катехини. Те оказват помощ за лекуване на възпаления, покачват равнищата на пробиотиците и възвръщат салдото на чревната микрофлора .

Изследователи от Калифорнийския университет организираха изследване, в което доброволци консумирали всекидневно в продължение на четири седмици 46 грама гроздов прахуляк, равностоен на две порции трапезно грозде. След оценка на микробиома четири седмици по-късно, учените разкрили доста нарастване на микробното многообразие. Освен това е записано понижение на неприятния холестерол с 5,9%.

В материала се прецизира, че чревната дисбиоза може да докара до стомашен дискомфорт и недоволства като синдром на раздразнените вътрешности и затлъстяване.

 грозде iStock/Getty Images

Скорошно изследване потвърди, че потреблението на грозде или гроздов прахуляк има удобен резултат върху чревната микробиома и общото здравословно положение . Гроздето усилва доста разнообразието от чревни бактерии, като по този метод оказва помощ на имунната система да действа вярно, което понижава риска от развиване на каквито и да е болести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР