Заявката отправи президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор на

...
Заявката отправи президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор на
Коментари Харесай

Мексико ще похарчи 1,5 милиарда долара за модернизиране на границата със САЩ

Заявката насочи президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор на среща с американския му сътрудник в Белия Дом

Откакто Байдън встъпи в служба, има рекорден приток на мигранти, преминаващи в Съединени американски щати от южната им граница с Мексико.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор споделя, че държавното управление му ще похарчи 1,5 милиарда $ за модернизиране на границата на страната му със Съединени американски щати, съобщи BBC, представена от.

Той направи изказването, откакто се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом.

В взаимно изказване мексиканският президент прикани за "смела стратегия " за справяне с рекордния брой мигранти, пресичащи границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Двамата споделиха още, че ще засилят битката с наркотрафика.

Президентът на Съединени американски щати Байдън по-рано разказа потока от мигранти като „ споделено предизвикателство “.

Откакто той встъпи в служба, имаше рекорден приток на мигранти, преминаващи в Съединени американски щати от южната им граница с Мексико, с повече от 2,8 милиона ареста, осъществени по време на неговото президентство.

Равноправни сътрудници

Срещата сред двамата водачи пристигна месец откакто Лопес Обрадор отхвърли покана да участва на проведената от Съединени американски щати Среща на върха на двете Америки, като сподели, че няма да отиде, в случай че президентите на Куба, Никарагуа и Венецуела също не бъдат поканени.

Неявяването на Лопес Обрадор на срещата на върха беше ниска точка в от време на време напрегнатите връзки сред двамата водачи.

Но във вторник Байдън разказа Мексико като „ пълноправен сътрудник “ и сподели на мексиканския си сътрудник:

„ Въпреки пресилените заглавия, които от време на време виждаме, вие и аз имаме мощни, продуктивни връзки “.

Лопес Обрадор се съгласи:

„ Успяхме да работим дружно като положителни другари и същински съдружници “, само че акцентира, че мексиканските недоволства – той не посочи какво има поради съответно – „ не са лесни за забравяне “.

Миграцията беше основният въпрос, разискван от двамата, и Байдън благодари на мексиканския президент за „ активизирането “, като предложи на мигранти от Централна Америка краткотрайни работни визи.

„ Това е потвърдена тактика, която подхранва икономическия напредък, както и понижава незаконната миграция “, сподели президентът Байдън.

Президентът Лопес Обрадор на собствен ред прикани Байдън да разреши на повече служащи мигранти да влязат в Съединени американски щати.

„ От значително значение е ние да дадем сигурност на мигрантите, които години наред са живели и работили по почтен метод в тази велика нация “, сподели той на Байдън.

Въпреки че обещанието на Мексико да похарчи 1,5 милиарда $ за възстановяване на границата беше приветствано от президента Байдън, бяха дадени малко детайлности за това по какъв начин проектите за рационализация ще оказват помощ за ограничение на миграцията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР