Заявката на Слави Трифонов за членство на България в Европейската

...
Заявката на Слави Трифонов за членство на България в Европейската
Коментари Харесай

Македонските медии: Бугарија не ни пушта во ЕУ, ама ќе ни однесе во вселената |

Заявката на Слави Трифонов за участие на България в Европейската галактическа организация и изпращане на двама български и един северномакедонски астронавт в Космоса предизвика интереса на медиите в Скопие.

" Бугарија не нѐ пушта во ЕУ, но ќе не однесе во вселената " - гласи заглавието на уеб страницата " МКД.МК ". Изданието обобщава посланието на Трифонов по този начин: " Нова влада, нови градинки, патишта, лечебни заведения, намалување на државната администрација... вети шоуменот и водач на бугарската „ Има таков народ “ Слави Трифонов и со ветувањата стигна до вселената ". 

Трифунов во програмата на новата влада предвидува Бугарија да стане вселенска сила - оповестява телевизия Телма.

Медията отбелязва: " Неверојатно, само че вистинито. Лидерот на “Има таков народ ”, Слави Трифонов, како една од основните точки во програмата на новата влада, предлага испраќање на најмалку двајца бугарски астронаути во НАСА. Тие мора да бидат маж и жена а идната бугарска влада ќе се обиде да приклучи и астронаут од Македонија. "

Трифонов им ветува на Бугарите: Ќе испратам „ северномакедонски “ астронаут во Вселената - това е заглавието на " Плусинфо ". Сайтът обобщи посланието по този начин: " За да не се гледаме надолу во Земјата, од позор, туку да почнеме да гледаме нагоре кон ѕвездите - рече Трифонов. "  

" Плусинфо " не са удовлетворени, тъй като " идниот бугарски министър председател нè назова северномакедонци " (бъдещият български министър председател ни нарече северномакедонци), само че позволяват неточност, тъй като занапред е ясно, че Трифонов не желае да става министър-председател.

Утрешната първа страница на вестника " Слободен щемпел " е с игра на думи: " Трифонов слави, но и провоцира " (Трифонов чества, но и провокира). Вестникът написа, че " евентуалният мандатоносител " е с " обидни изявления за македонците ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР