Завръщате се у дома след прекаран инфаркт и естествено пред

...
Завръщате се у дома след прекаран инфаркт и естествено пред
Коментари Харесай

Режим на хранене след прекаран инфаркт

Завръщате се вкъщи след прекаран инфаркт и естествено пред вас стои стадия, в който ще би трябвало да се възстановите. Ако неотдавна сте претърпели това неприятно нещо, животът ви към този момент е почнал да се трансформира и доста повече промени ще би трябвало да извършите, с цел да се почувствате още веднъж здрави и да се понижи риска от спомагателни проблеми и затруднения.

Ще би трябвало постоянно да си вземате медикаментите, да започнете да вършиме извършения, да ядете здравословни храни и да избегнете нездравословния метод на живот, които може да са съдействали за инфаркта. Правилната диета, приемането на положителните храни и избягването на неприятните е основна част от процеса на възобновяване след сърдечен удар.

Храни, богати на наситени мазнини

След прекаран сърдечен инфаркт, би трябвало да се заобикалят храните, които съдържат наситени и трансмазнини. Те се натрупват в кръвта, когато се употребяват прекомерно доста и това стеснява кръвоносните съдове. В последна сметка, наситените мазнини могат да блокират кръвоносните съдове и вследствие на което да получите нов сърдечен удар.

Американската сърдечна асоциация поучава унищожаване на пържените храни, десертите, тестените произведения и храните от заведенията за бързо хранене, които са склонни да бъдат с високо наличие на наситени или трансмазнини. Също по този начин ограничение на яденето на домашните птици с кожата и високо съдържащите мазнини меса.

Дори някои растителни храни могат да съдържат нездравословни наситени мазнини, тъй че избягвайте палмовите и кокосовите масла. Четете етикетите деликатно, с цел да разберете наличието на мазнини в храната, която купувате - наситените мазнини би трябвало да включват не повече от 7 на 100 от вашите общи дневни калории, а по-малко от 1 % от вашите общи дневни калории би трябвало да бъдат от трансмазнини.

Храни с високо наличие на сол и захар

Солта и захарта съставляват сериозна заплаха за хората, които се пробват да подобрят здравето на сърцето си. Натрият, може да докара до високо кръвно налягане, което като ракета да усили риска от нов сърдечен удар. Много храни съдържат скрита сол (консервирани, като модифицираните или авансово пакетираните храни и ястия), тъй че избягвайте храни с високо наличие на сол.

Вие също би трябвало да се ограничите и от захарта в диетата си, защото тя може да способства за увеличение на тежестта и увеличение на риска от различен сърдечен припадък. Избягвайте десерти, бонбони и други сладки, с високото наличие на захар. Избягвайте газирани питиета и подсладени плодови сокове, тъй като те също не са за препоръчване.

Храни, богати на холестерол

Холестеролът е главен фактор за сърдечни болести и инфаркт. Черният дроб създава холестерол, който е материал, сходен на мазнинита, която запушва артериите и ги кара да се втвърдят. След прекаран сърдечен инфаркт, би трябвало да се стреми към хранителния банкет на по-малко от 300 мг дневно холестерол.

Холестеролните храни, би трябвало да се заобикалят, а те включват месо, яйца, масло и млечни артикули като мляко, сирене и кисело мляко. Черен дроб, бъбреци, момици, мозък и други меса и органи, са с извънредно високо наличие на холестерол и би трябвало да се заобикалят след сърдечен удар.

Вие би трябвало да се храните постоянно и по-малко, без да преяждате, би трябвало да пиете задоволително вода и да се наслаждавате на умерена физическа интензивност.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР