Завършваме с любовна история от Дания - двойка мъжки пингвини,

...
Завършваме с любовна история от Дания - двойка мъжки пингвини,
Коментари Харесай

Двойка мъжки пингвини открадна чуждо бебе

Завършваме с любовна история от Дания - двойка мъжки пингвини, която мечтаела за правоприемник " открадна " малко пингвинче от друга двойка. Историята, обаче, има благополучен край.


Двойка мъжки пингвини в датски зоопарк от години желала да има свое малко. Опитали се да измътят камък - несполучливо. Еднополовите връзки не са необичайност измежду животните, а при пингвините инстинктът да бъдат родители е изключително мощен.
Микел Стелвиг, чиновник на зоопарка: Да отгледаш малко пингвинче е доста мъчно, ето за какво те постоянно търсят сътрудник. Ако няма свободни мъжки или женски, има и такива случаи - на еднополови двойки.
Служителите на зоопарка стават очевидци на същински екшън - разсеяните родители на малко пингвинче го изпускат от взор - майката плувала, а бащата се отдалечил. В този миг бездетната двойка мъжки се възползвала и го отвлякла.

Няколко часа по-късно, биологичните родители почнали да търсят пингвинчето, а чиновниците помогнали то да бъде върнато. Казват, че в случай че не било потърсено, са щели да го оставят за развъждане при двойката мъжки, тъй като по-важно било дребните да имат родител, а не дали той е същинският. А двамата мъжки получили яйце, изоставено от майката и към този момент го мътят в очакване на своя правоприемник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР