Завършиха снимките на пловдивското кулинарно приключение на певицата Поли Генова.

...
Завършиха снимките на пловдивското кулинарно приключение на певицата Поли Генова.
Коментари Харесай

Какви ги върши бременната Поли Генова в Стария град СНИМКИ

Завършиха фотосите на пловдивското кулинарно премеждие на певицата Поли Генова. Цял ден тя обикаляше из заведенията в квартал „ Капана “ и Стария град, с цел да откри местата, в които се предлага храна, типична за района.

Следвана от няколко камери, бременната Поли влизаше в заведенията за хранене, срещаше се с основните готвачи, помагаше с каквото може в готвенето и най-много питаше за рецепта или храна, която се предлага единствено тук, в този град.



Поли търсеше отговори на въпроси като този дали известните асеновградски сармички в действителност не са пловдивски, какво разграничава едрия боб, приготвен тук, от рецептите за фасул в други краища на България?

Само след няколко дни певицата ще направи концерт в Античния спектакъл и пловдивчани ще чуят чудесната ѝ музика.

Със сигурност, след откритите пловдивски кулинарни изненади, певицата ще се върне още веднъж в местата, които в този момент посети и където опита майсторски приготвени храни от локални артикули, занаятчийска локална бира и разнообразни виновност.

Родопски пататник съгласно рецептата на един от домакините ѝ - Тодор Танчев се прави от сурови настъргани картофи. В подготвяне на типичната за региона рецепта се включи и брачната половинка му Мелиса Манче, която е пристигнала в Пловдив от далечно Перу.



Другият началник готвач, който я посрещна - Лъчезар Кисьов изненада Поли с нежно телешко месо върху качамак и трюфел от региона на Пловдив. Рецептата майсторът знае от баба си.

Поли посети красива къща – музей и изложба, където прегледа сбирката от картини на остарели и модерни майстори.

Други двама готвачи - Радослав Христозов и Александър Арабов впечатлиха певицата с ястието фасул на фурна с манатарки и мащерка. Всички артикули са купувани и събирани от района, а манатарките се оказаха същинска кулинарна пристрастеност на Поли Генова.

Макара денят да не беше от най-горещите, присъщи за Пловдив през лятото, въпреки всичко на финала имаше потребност от разхлаждане.

Димитър Кючуков посрещна Поли Генова в неповторима къща в Стария град с чаша мавруд, вид присъщ и неповторим за района. Веднага по-късно любознанието на Поли бе ненадейно с коктейл от бял мавруд и любеница. В това време домакините приготвиха и демонстрираха по какъв начин се подготвят агнешки котлети по брестовишки.

Проектът „ Пловдивски кулинарни изненади “ се реализира с поддръжката на община Пловдив по Компонент 3 „ Гражданска интензивност “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР