Завърши на най-престижния рекламен фестивал Cannes Lions. В него кампаниите

...
Завърши на най-престижния рекламен фестивал Cannes Lions. В него кампаниите
Коментари Харесай

Първата дигитална държава. Последните снимки на хора преди самоубийство са щастливи: краят на рекламния фестивал Cannes Lions

Завърши на най-престижния рекламен фестивал Cannes Lions. В него акциите са оценени по критериите творчество, успеваемост и иновация в световната рекламна, маркетингова и информационна промишленост.

Ето и тазгодишните спечелили от последния ден на фестивала в съответните категории:

Промяна, Стъклен Лъв (Glass: The Lion for Change)

Категория, оценяващата акциите, които имплицитно или експлицитно засягат проблемите на неравенството или предразсъдъците сред половете.

162 претенденти, 14 в шортлиста, 3 акции, отличени с " Бронзов лъв ", 2 със " Сребърен лъв ", 1 със " Златен лъв " и огромната премия (Grand Prix).

Големият победител е " Knock Knock “ на Националната полицейска организация в Корея. Агенцията е Cheil Worldwide Сеул.

През последните осем години домашното принуждение в Южна Корея се е нараснало със 718%.. Междувременно единствено 2% от случаите са докладвани на полицията. Това се дължи на доста фактори, само че най-критичният е, че хората, които се усещат несигурни да оповестят на някого, са принудени да споделят пространството на дома си с насилника. Прозрението в акцията е, че дамите са уплашени да не бъдат по-жестоко нападнати от насилниците си, в случай че те схванат, че се подава сходен сигнал.

Корейската полиция и Cheil Worldwide Сеул ряботят дружно, с цел да основат нова система, даваща на дамите опция да изпратят безшумно известие с морзов код, което известява управляващите и им разрешава достъп до камерата на телефона. Така обаждащият се е изложен на минимален вероятен риск.

Фантастична софтуерна концепция, която може да се интегрира в международен мащаб.

Титаниев Лъв (Titanium Lions)

157 претенденти, 13 в шортлиста, 3 титаниеви " Лъва ", от които 1 огромен победител.

" The First Digital Nation " на Правителството на Тувалу и организация The Monkeys.

С възходящото равнище на международния океан страната Тувалу е изложена освен на риск да загуби земята си, само че и целия си статут на страна. The Monkeys работят с националното държавно управление на страната, с цел да разгласят бъдещия ѝ статут на цифрова нация пред Организация на обединените нации, сполучливо изменяйки закона, който показва че една страна се нуждае от земна територия. Така Тувалу подсигури суверенитета си и обезпечи среда, в която бъдещите генерации да могат да опознават историята и корените си.

„ Това е доста повече от креативна или софтуерна концепция. Не става въпрос даже за осъществяване за еднократно решение. Тук виждаме самопризнание, политика и опазване на Брутният вътрешен продукт. Това е и късмет за основаване на нови прецеденти за десетки други страни, изправени пред сходно състояние. ", сподели президентът на журито на категорията, Дейвид Дрога.

Филм (Film)

1689 претенденти, 118 в шортлистата, 25 с бронз, 16 със сребро, 10 със злато и 2 огромни награди.

В тази категория има и българска акция в шортлистата. Това е рекламата на Fashion Days и организацията Human.

До момента единственият " Лъв " за българска акция принадлежи на McCann София за.

Единият огромен победител в категория " Филм " тази година е " R.I.P. Leon " на Apple.

Изпращали ли сте в миналото известие, за което мигновено след изпращането сте съжалявали? Това възприятие на страдание и стеснение въодушевява вътрешномаркетинговия екип на Apple за, " R.I.P Leon “. Виждаме гущера Леон, видимо мъртъв. Лошите вести би трябвало да бъдат обявени на притежателя му. Много горчиво известие за изпращане. Секунда след изпращането му обаче Леон се съживява.

Ако не сте видели изключително смисъл в горепосочената акция, тази сигурно ще ви спечели- другият огромен победител е " The Last Photo " на ITV и Calm.

" The Last Photo " не се не помни, в случай че един път изгледате клипа. Темата за самоубийството постоянно се показва посредством рискови стандарти, които не носят решения.

Кампаниите за осведомление, свързани с проблемите на психологичното здраве, постоянно са предизвикателство. Разговорът за самоубийството е обгърнат в табута и стигми. " The Last Photo " е план, който ни припомня, че можем да променим освен метода, по който виждаме и приказваме за самоубийството, само че в случай че го създадем - може и да помогнем за предотвратяването му. Кампанията хвърля нова светлина върху това какъв брой малко разбираме предупредителните знаци, че някой към нас може би има потребност от помощ.

Голяма премия за добрина (Grand Prix for Good)

Победителят е " Anne de Gaulle " на Фондация Ан дьо Гол и организация Havas Париж.

Фондация Ан дьо Гол не е необятно позната на обществото, макар грижата и поддръжката за хора с проблеми с неврологичното развиване. Havas Париж се намесва, с цел да помогне. Шестото най-натоварено интернационално летище Шарл дьо Гол в Париж е кръстено на бащата на Ан. Рекламната организация и фондацията работят дружно, с цел да преименуват краткотрайно мястото на " Летище Париж-Ан дьо Гол “, като притеглят вниманието към обстоятелството, че един на всеки шестима души живее с увреждане и има нужда от подобаваща поддръжка и осведоменост.

Устойчиво развиване (Sustainable Development Goals Lions)

615 претенденти, 52 в шортлиста, 10 акции, отличени с " Бронзов лъв ", 8 със " Сребърен лъв ", 2 със " Златен лъв " и огромната премия (Grand Prix).

Големият победител е " Where to Settle " на Mastercard. Агенцията е McCann Полша.

Руската инвазия в Украйна принуди една четвърт от хората да изоставен страната си през първия месец, Mastercard и McCann Полша се намесват, с цел да оказват помощ на филантропичната рецесия. Компаниите стигат до прозрението, че дребните полски градове оферират по-големи благоприятни условия за разселените хора. Така бива проектирано приложението Where to Settle, което дава на всяко семейство информация за това какво предлага всяко място, помагайки им да стартират още веднъж допустимо най-лесно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР