Затягат контрола в яслите, детските градини и училищата.Причината е ръстът

...
Затягат контрола в яслите, детските градини и училищата.Причината е ръстът
Коментари Харесай

Затягат контрола в яслите, детските градини и училищата

Затягат контрола в яслите, детските градини и учебните заведения.Причината е растежът на инфектирани с коронавирус у нас.

Ще се ревизира всяко едно дете за висока температура, болно гърло и други присъщи признаци.

Тези, които ги имат, няма да бъдат допускани в час. Указанията към този момент са изпратени от Столичната районна здравна ревизия до шефове на учебни заведения и детски градини.

Ръст на инфектираните се следи от няколко седмици. На места преподаватели и учебни шефове стартират да обмислят въвеждане на онлайн образование.

Някои шефове даже към този момент дават на родителите да попълнят заявления, че са съгласни децата им да се образоват по този метод.за допускане на децата в яслите, детските градини и учебните заведения. Причината е растежът на инфектирани с ковид у нас.

Новите доказани случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 550. Това сочат данните на Единния информационен портал. Това е най-високата численост за последните дни.

Направени са 3 383 теста. Тва значи, че делът на позитивните резултати е 16,2 %.

През последното денонощие са умряли осем души с доказана коронавирусна зараза.

В момента в болница са 334 души с диагноза COVID-19. 19 от тях са в интензивни отделения. Новопостъпилите в лечебни заведения в страната са 62. Излекувани през последното денонощие са 227 души.

Още вести четете в категория Здраве.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР