Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални получи още 19 години

...
Затвореният руски опозиционен лидер Алексей Навални получи още 19 години
Коментари Харесай

Критик №1 на Путин Алексей Навални получи още 19 години затвор

Затвореният съветски опозиционен водач Алексей Навални получи още 19 години затвор по време на развой в отдалечена наказателна колония.
Навални беше приет за отговорен в основаването и финансирането на екстремистка организация и действия. Той отхвърля обвиняванията. Той към този момент излежава деветгодишна присъда за нарушавания на условно освобождение, машинация и пренебрежение към съда. Обвиненията са необятно обсъждани като политически стимулирани.
 
След задържането му през 2021 година Навални е държан в отдалечена наказателна колония. Зала в пандиза, наказателна колония № 6 в Мелехово, която е на 240 км (150 мили) източно от Москва, беше превърната в спонтанна правосъдна зала за най-гласовия критик на Кремъл. Делото се организира при закрити врата.
 
Руските държавни прокурори приканиха за 20-годишна присъда за Навални в още по-рестриктивна " колония със специфичен режим ". Такива затвори нормално са непокътнати за най-опасните нарушители в Русия.
 
В известие, оповестено в обществените медии преди произнасянето на присъдата, Навални изрази убеждението си, че ще получи присъда в жанр " сталинизъм ", предопределена да изплаши други евентуални дисиденти.
 
На хартия делото се гледа от съд в Москва. Но решението да се организира отдалечен развой в затвор допуска, че съветските управляващи са желали да избегнат публичността, която неизбежно ще пристигна с превозването на Навални до съветската столица. Когато Навални направи последното си изказване преди две седмици, нямаше видео или аудиозапис на думите му.
 
Но текстът на неговата тирада, критикуваща съветските управляващи и войната в Украйна, беше оповестен. Поддръжниците му, в това число съветски артисти и музиканти в заточение, го прочетоха и разгласиха онлайн.
 
Навални към момента може да бъде изправен пред нови обвинявания. Той споделя, че следователите са му споделили да чака нов развой по обвинявания в тероризъм. Повече от десетилетие Навални се опитваше да разобличи корупцията в сърцето на съветската власт. Видеоразследванията му са гледани десетки милиони онлайн.
 
Харизматичен деятел, той изглеждаше единственият съветски опозиционен водач, кадърен да активизира огромни количества хора в цяла Русия за присъединяване в антиправителствени митинги. Но през 2020 година той беше токсичен в Сибир с това, което по-късно западни лаборатории потвърдиха, че е нервнопаралитичен сътрудник.
 
По-късен отчет на проверяващото издание Bellingcat и съветския новинарски уебсайт The Insider замесиха няколко сътрудници на съветската работа за вътрешна сигурност, ФСБ, в офанзивата. След като се възвърне от офанзивата, Навални се върна в Русия през 2021 година макар предизвестията, че може да бъде задържан. Той беше арестуван незабавно след идването си на московското летище Внуково.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР