Затвореният граничен пункт „Маказа“ промени ваканционната програма на стотици хиляди

...
Затвореният граничен пункт „Маказа“ промени ваканционната програма на стотици хиляди
Коментари Харесай

Нещо невиждано отдавна се случва на "Маказа" заради К-19 мерките на Гърция

Затвореният граничен пункт „ Маказа “ промени ваканционната стратегия на стотици хиляди туристи, нанесе мощен удар по бизнеса в Северна Гърция, само че и понижи фрапантно пътните произшествия в Кърджалийско, написа 24rodopi.com.

Наполовина по-малко произшествия в района, двойно по-малко починали и ранени-това сочи статистиката за Лято`2020.

73 ПТП, 30 от които тежки, са регистрирани в района през интервала 1 юни-31 август, регистрираха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Двама души са изгубили живота си при пътни произшествия, ранените при произшествия са били 39 души.

За същия интервал на предходната година, когато на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “ се отчиташе връх след връх, тежките ПТП са били с 27 повече, починалите с трима, а ранените с 36 повече.

В интервала юни-август тази година няма починали деца при пътнотранспортни катастрофи, регистрираха още от полицията.

Регистрирани са 8 тежки ПТП с 10 ранени във възрастовата група до 17 години – 4-ма са потърпевши като пешеходци, 3-ма като пасажери в моторни транспортни средства и 3-ма като водачи.

Най-рискови за ПТП с деца са часовите шпации сред 10-12 часа, 15-16 часа и 19-20 часа. Най-често пътните катастрофи стават на прави сектори, в зоната на кръстовища и при придвижване на заден ход.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР