Затвор трябва да е наказанието за всеки шофьор, пил повече

...
Затвор трябва да е наказанието за всеки шофьор, пил повече
Коментари Харесай

Български звезди категорични: Искаме затвор и строги закони. Нека принудят хората…

„ Затвор би трябвало да е наказването за всеки водач, пил повече от бира или чаша вино и седнал зад кормилото. Допустимо е да се чукнем за наздраве, само че в случай че промилите станат повече от 0,5, би трябвало да има съществени санкции. “
Това изрично съобщи пред „ България Днес “ Антон Радичев. Коментарът на артиста е във връзка предлагането на Министерство на вътрешните работи таванът на допустимото количество алкохол в кръвта на водачите да падне до 0,2 или 0,5 промила, каквато е европейската процедура. Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев не трябва въобще да се позволява шофиране след приложимост на алкохол.
Сходно мнение има и Фънки, който изрично отхвърля сядането зад волан след почерпка с какъвто и да е алкохол.
„ 100% поддържам всевъзможни закони, които да принудят хората да не карат пили. Както аз мога да се огранича и в никакъв случай да не си помисля да се кача на шофьорското място даже след една бира, по този начин и всеки различен човек би трябвало да подхожда отговорно, а не да се трансформира в палач “, разяснява музикантът. По негови думи би трябвало да се вкарат такива закони, тъй като намаляването на промилите ще докара до по-малко произшествия на пътя.
„ Ако се сложат едни солени санкции и ефикасни санкции, хората ще се замислят, преди да карат, откакто пият. Българите си обичаме още от едно време някой да ни бие с тоягата и в случай че не ядем плесници, не съблюдаваме никакви правила “, сподели още Фънки.
В момента съществуването на алкохол до 0,5 промила е долната граница, под която наказване не се постанова. Над тези стойности се ползват административни ограничения като лишаване на книжката. Наличие на алкохол над 1,2 промила е закононарушение. В тези случаи нарушителите подлежат на прокурорско следствие и е допустимо да бъдат осъдени със затвор.
„ Въпреки че в никакъв случай не си разрешавам да карам пил, една бира или чаша вино за наздравица е позволена. Но не повече, тъй като това може да докара до гибел. 0,2 е доста дребна граница, само че за повече от 0,5 би трябвало да има санкции “, показа пред вестника Радичев. И добавя: „ Когато човек се почерпи и се качи в колата, стартира да губи пространствена ориентировка, реакциите му се забавят и не може да съобрази пътните условия и настилката. Това с изключение на рисков водач го прави и евентуален палач “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР