Столичани ще пътуват днес срещу 1 лев в градския транспорт,

...
Столичани ще пътуват днес срещу 1 лев в градския транспорт,
Коментари Харесай

Зелен билет за първи път днес

Столичани ще пътуват през днешния ден против 1 лев в градския превоз , общината вкарва зелен билет , поради превишените равнища на фини прахови частици и високи стойности рано тази заран. Мярката беше утвърдена с решение на Столичен общински съвет на 25 януари тази година.

Призоваваме упорито жителите да употребяват градския превоз за своето напредване, оповестиха от Столична община. 

Особено внимание обръщаме на притежателите на автомобил и с екологичен клас под ЕВРО5, да лимитират напредването с тях. В случай, че употребявате персоналния си автомобил , Ви молим да не оставяте мотора включен при престой по-дълъг от 3 минути.

Призоваваме семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Столичен инспекторат продължава осъществяването на инспекции за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Съветите на лекарите са жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят нескончаем престой навън. При вървене пешком изберете маршрут, който не е около огромните градски булеварди.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР