Затварят общината в Ловеч, като работещо остава само едно гише.

...
Затварят общината в Ловеч, като работещо остава само едно гише.
Коментари Харесай

Затварят общината в Ловеч, остава само едно гише


Затварят общината в Ловеч, като работещо остава единствено едно гише. Преди 2 дни стана ясно, че 31 души от общинската администрация са с Covid-19, а аргументите за многото болни съгласно кмета Корнелия Маринова са " изборите късно “.

Данните демонстрират, че за заболеваемостта от COVID-19 в Област Ловеч гладко спада. Това бе регистрирано на съвещанието на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид, което се организира на 30 ноември следобяд под председателството на кмета Корнелия Маринова. 14-дневната заболеваемост за региона към 29 ноември е 469 на 100 000 души, при 558 на 100 000 души за миналата седмица.

Ваксинирането върви постепенно, само че прогресивно, заяви и.д. шефът на РЗИ – Ловеч доктор Росица Милчева. Ако за страната има 28.9 % имунизирани, то за региона процентът е 24.4 %. За региона общо имунизираните са 51 782 души. Осигурени са и 1620 бустерни дози, като „ трета игла “ се прави на всички места, където се прави имунизация. Продължават инспекциите за съблюдаване на санитарните ограничения, формирани са два акта.

Шестте кревати в реанимацията в болничното заведение са заети, болните от COVID-19 са общо 54, като от тях единствено петима са имунизирани. Това заяви новият шеф на МБАЛ „ Д-р Параскев Стоянов “ Янко Кочев.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР