Затруднен е достъпът на здравните журналисти до информация от здравните

...
Затруднен е достъпът на здравните журналисти до информация от здравните
Коментари Харесай

Здравните журналисти със затруднен достъп до информация от институции в ресора

Затруднен е достъпът на здравните публицисти до информация от здравните институции. Това демонстрират резултати от изследване измежду общността на репортерите, които се занимават с тематики в опазването на здравето.
През последните години да вземем за пример достъпът до информация от НЗОК става все по-труден, означи в изявление за БНР един от основателите на анкетата – Мария Чипилева.

В изследването са се присъединили 20 здравни публицисти от 16 медии , измежду които БНР, Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция, уеб сайтове, вестници и районни медии.

Чипилева разграничи приемането на някакъв отговор от информацията всъщност , която здравните институции дават. 2/3 от публицистите считат, че постоянно получават точно подобен фиктивен отговор .

В над 50 на 100 от случаите публицистите са принудени да прибягват до търсене на различни източници на информация, посочи Мария Чипилева.

" В опазването на здравето неналичието на бистрота е голям проблем , тъй като не получаваме нужното качество, достъп до опазване на здравето за парите, които даваме ", разяснява тя в предаването " Преди всички ".

Проблемът не е толкоз в пиарите, колкото в ръководителите на съответните институции, заключи Чипилева.

По думите ѝ единственият откликнал на рекомендациите на здравните кореспонденти след извършената анкета е шефът на НЗОК проф. Петко Салчев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР