Затоплянето на времето и повишаването на морското равнище на Земята

...
Затоплянето на времето и повишаването на морското равнище на Земята
Коментари Харесай

Тревожна тенденция: Климатът на Земята се влошава все по-бързо

Затоплянето на времето и повишението на морското ниво на Земята се утежняват и то по-бързо, в сравнение с до момента, предизвести Световната метеорологична организация, до момента в който международните водачи се събират за международни договаряния по климата в Египет , съобщи Асошиейтед прес.

" Последният отчет " За положението на световния климат " е хроника на климатичния безпорядък ", каза генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.  " Трябва да отговорим на сигнала за злополучие на планетата с деяние - амбициозно, заслужаващо доверие климатично деяние ".

В годишния си отчет за положението на климата организацията на Организация на обединените нации за времето показва, че покачването на морското ниво през последното десетилетие е двойно по-голямо спрямо последните 10 години на предишния век и че от януари 2020 година се почаква още по-бързо. От началото на десетилетието морското ниво се покачва с пет милиметра годишно спрямо растеж от 2,1 милиметра през 90-те години на предишния век.
Последните осем години са най-топлите в историята на измерванията , се показва в отчета на Световната метеорологична организация (СМО). Той не показва нови данни, а обобщава последните трендове и данни за климата и въздействието на измененията.

" Загубихме в играта с топенето на ледовете, както и с морското ниво ", сподели за Асошиейтед прес ръководителят на СМО Петери Таалас. 

Единствената причина да не бъде усъвършенстван годишният температурен връх през последните години е редкият тригодишен феномен Ла Ниня, сподели той.
Данните са покачването на морското ниво и на междинните температури са нищо спрямо удара, който климатичните промени нанасят върху хората с рисковите прояви на времето. В отчета се акцентират последствията от невижданите наводнения в Пакистан от лятото, при които починаха над 1700 души и 7,9 милиона души бяха принудени да изоставен домовете си, от унищожителната четиригодишна суша в Източна Африка, довело над 18 милиона души до апетит , пресъхването на река Яндзъ до най-ниски равнища през август и рекордните горещини, които претърпяха хората в Европа и Китай.

" Най-новият отчет на СМО наподобява като лабораторните резултати на сериозно болен пациент, само че в тази ситуация пациентът е Земята ", сподели климатоложката Дженифър Франсис от Изследователския център по климата Уудуел в Кейп Код, която не е измежду създателите на отчета.

Рекордно високи са и равнищата на парниковите газове въглероден двуокис, метан и азотен окис , като метанът нараства с невиждани темпове, се показва в отчета.

Това значи освен повишаване на температурите, само че и стремглаво размразяване на ледниците и на ледената завивка на Гренландия , написа в проучването. 

Около 90 на 100 от горещината на земята отива в океана и горният му пласт от 2000 метра се затопля все по-бързо. Затоплянето му през последните 15 години е 67 на 100 по-бързо, в сравнение с през 1971 година Този развой ще продължи и в бъдеще и това е необратима смяна за епохи и даже хилядолетие напред, се показва в отчета на СМО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР