Затлъстяването води до сърдечни проблеми. Ако се храним разумно с

...
Затлъстяването води до сърдечни проблеми. Ако се храним разумно с
Коментари Харесай

Храните, които щадят сърцето ни

Затлъстяването води до сърдечни проблеми. Ако се храним рационално с потребни артикули и здравословни храни, ограничим до най-малко бързата закуска и разберем, че храненето е нещо, което се грижи за хубостта ни, то сигурно ще се усещаме по-добре и ще се харесваме повече. Ето храните, които оказват помощ на сърцето ни да „ бие бодро ” и ни карат да се усмихваме по-често:

1. Зехтин

Забравете за олиото и консумирайте единствено зехтин. Той е богат на него мононенаситени мазнини, които преборват сполучливо холестеролните плаки и предотвратяват запушването на кръвоносните съдове. Според проучванията хората на остров Крит, които употребяват доста зехтин, страдат по-рядко от заболявания на сърцето, въпреки че генетично са предразположени към тях.

 Храните, които щадят сърцето ни

2. Ядки

Ядките са правилен другар на тънката линия, здравословния режим и сърцето. Разбира се, те би трябвало да се хапват в умерени количества, с цел да са оптимално потребни. Ядките са богати на омега-3 мастни киселини и мононенаситени мазнини. Те оказват помощ за по-доброто асимилиране на целулозата и ни засищат за по-дълго.

3. Горски плодове

Всички горски плодове, измежду които ягоди, къпини, малини, боровинки са другари на сърцето. Те съдържат доста противовъзпалителни субстанции, които оказват помощ за предотвратяването на рак и заболявания на сърцето.

 Храните, които щадят сърцето ни

4. Зелени храни

Всички зелени храни за наложителни при здравословното хранене и когато желаеме да щадим сърцето си. Спанакът да вземем за пример съдържа доста лутеин, калий, фолиева киселина и целулоза. Ако консумираме постоянно зелени блага на природата (всички зеленчуци) рискът от сърдечно-съдови болести спада с 25%.

5. Сьомга

Рибите и изключително сьомгата са извънредно богати на незаменими за организма ни субстанции. Сьомгата наложително би трябвало да участва в менюто ни, тъй като тя е един от най-хубавите източници на омега-3 ненаситени мастни киселини.

Хапването няколко пъти в седмицата на рибни артикули оказва помощ за кръвосъсирването и положителната работа на сърдечния темп. Изследванията сочат, че потреблението на сьомга понижава до 1/3 риска от инфаркт. Тя и рибата звук са отличен антиоксидант.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР