Затлъстяването на тялото както при хората, така и при животните

...
Затлъстяването на тялото както при хората, така и при животните
Коментари Харесай

Затлъстяване при кучета

Затлъстяването на тялото както при хората, по този начин и при животните носи след себе си редица рискове. Те са свързани със здравословното му положение, което е от значително значение за качеството на живот.

Причини за затлъстяване при кучетата

В случаите, когато се приказва за затлъстяване при кучетата, преди всичко като причина се акцентира преяждането. За това стопаните би трябвало да внимават какъв брой постоянно и с какво хранят своят любим, както и какъв брой е калорична кучешката храна.

Този проблем се среща във всички възрасти на четириногото. И както при котките, по този начин и при кучетата на среда възраст сред 5 и 10 години честотата на наднормено тегло е по-голяма. Също кастрираните женски са предразположени към трупане на повече непотребни килограми.

Рисковете са свързани с заплахата да се развие диабет при кучето, някакво сърдечно заболяване, нараснало артериално налягане, както и недоброкачествен развой.

Сред първите признаци към вярното различаване на затлъстяване при кучетата е невъзможността да бъдат усетени с ръка очертанията на ребрата. Обичайно при обикновено телесно тегло те се палпират добре.

 Лабрадор Ретривър

Ако видите, че очертанията сред тил и кръст се губят, то Вашият домакински любим е понапълнял. Също коремчето, видяно в профил, би трябвало да е прибрано.

И в случаите, когато са налице признаците на затлъстяване на кучето се обърнете към вашия ветеринарен доктор, с цел да се вземат ограничения за намаляване.

За облекчение на хората, отглеждащи кучета вкъщи, е основана интернет страница, която единствено с нанасяне на тежестта на кучето пресмята автоматизирано какъв брой калории на ден то би трябвало да приема.

Много е значимо в процеса на намаляване да се поддържа добра физическа интензивност на кучето, което го прави автоматизирано предписание и за неговия собственик. Разхождайте се по-често, оставете го да тича и да си играе.

Ако обаче хранителният режим и упражненията не оказват помощ, посъветвайте се със експерт. Има способи тежестта да се поправя и с медикаментозна терапия.

Виж още: Затлъстяло ли е кучето

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР