Застраховката на кораба Вера Су ще покрие разходите по изтеглянето

...
Застраховката на кораба Вера Су ще покрие разходите по изтеглянето
Коментари Харесай

Застраховката на Вера Су ще покрие разходите по изтеглянето му

Застраховката на кораба " Вера Су " ще покрие разноските по изтеглянето му. Това разгласи по време на брифинг транспортният министър Христо Алексиев, представен от Нова телевизия.

„ Говорили сме със застрахователите. Те ще одобряват разноските, които сме създали. Ако това не стане, ще бъде заведен иск против корабособственика и застрахователите”, разясни той. Той благодари на всички, които са се присъединили със избавителната интервенция.

„ Наложи се да създадем доста комплицирана интервенция. Успяхме! Успяхме да спасим екипажа, успяхме да запазим човешкия живот при една доста комплицирана интервенция и тежки атмосферни условия. Успяхме да освободим товара от кораба и да опазим както околната среда, по този начин и здравето на хората. Успяхме да изтеглим безвредно кораба в случай, че корабособственикът работеше в противоположна посока – корабът да бъде потънал. Това също не се случи. Успяхме да го съживим и да бъде стациониран на спокоен кей, където ще продължат някои интервенции ", изясни Алексиев.

Според него не е обикновено да сме единствената европейска морска страна без избавителен транспортен съд, без процедури и подготвеност.

„ Заварих цялостен разпад и безнаказаност. Нямахме никакви проекти и процедури. Хората не бяха готови за такава интервенция. Техниката беше тотално скапана. Дори се наложи да я ремонтираме, тъй като тя беше в безобразно положение, близо до скрап. Проведоха се доста диалози със профилирани избавителни компании, които обявиха, че по това време на годината не биха подхванали такава интервенция ", сподели още министърът на превоза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР