Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг т/к Вера

...
Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг т/к Вера
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Застрахователите на кораба Вера Су ще възстановят на държавата направените до момента и бъдещи реални разходи

Застрахователите на кораба на заседналия край Камен бряг т/к Вера Су поеха ангажимент да възстановят към този момент направените, както и бъдещите действителни разноски на българската страна. Това заяви министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев на видеоконферентно съвещание с представители на ИА „ Морска администрация “ и членове на локалния щаб, оповестиха от пресцентъра на министерството.

„ От началото на дейностите по избавяне от страна на страната, вълните в региона не са падали под 2-3 бала. Реално, атмосферните условия ни разрешиха да работим по кораба едвам 3 дни и то като се поемаха големи опасности “, регистрира по време на срещата изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " капитан Венцислав Иванов. Той добави, че в дребното удобни от метеорологична позиция дни, са осъществени нужните водолазни огледи, обезпечен е достъп до кораба, източени са над 30 тона гориво и смазочни материали, освободени са към 300 тона от товара, построен е фарватер за безвредното доближаване на механически и плавателни средства до кораба, плавателният съд е укрепен с котви и въжета, с цел да не се унищожи от конфликта със скалите и целият екипаж е евакуиран.

„ Представителите на компанията по избавяне обявиха пред мен, че това е доста комплицирана интервенция, за която те не поемат гаранции в рационални периоди “, изясни министър Алексиев, което демонстрира, че координираните дейности на българските институции са най-правилното решение в този миг. „ Искам да благодаря на всички участници досега в избавителната акция и още един път да подчертая, че няма закъснение от страна на българската страна. Работата, която се свърши в границите на тези 3 дни е голяма и бе най-адекватното решение в актуалната обстановка “, разясни той.

Оттук нататък следва корабът да бъде разтоварен, да бъде укрепена пробойната в корпуса и плавателният съд да бъде изведен. По време на видеоконферентното съвещание се разискаха всички вероятни сюжети на бъдещи дейности, по отношение на атмосферните условия, както и всички дейности за отбрана на ползите на българската страна.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР