Заспиването и субуждането сутрин е сложна задача за мнозина. Прибираме

...
Заспиването и субуждането сутрин е сложна задача за мнозина. Прибираме
Коментари Харесай

Няколко ритуала за свеж старт на деня


Заспиването и субуждането заран е комплицирана задача за мнозина. Прибираме се вкъщи след натоварения ден, вечеряме и желаеме да си легнем по-скоро, само че това не постоянно е толкоз елементарно. Причините може да са най-различни. Едно е ясно – късното лягане води до проблематично ставане на другия ден.

Има метод да спим задоволително и да се будим свежи и подготвени за нови провокации. За тази цел би трябвало просто да си изградим по-строг режим, който да съблюдаваме. Ето няколко съвета в тази тенденция:

Край на разсрочването на алармите

Оставяте ли утринната тревога да звъни през 5 минути? Това нарушава утринния ни тонус и ни прави още по-лениви. Причината е в биологичният ни часовник, който се обърква и няколко минути в сънливост ни отпуска още повече.

Заспиване без телефон

Технологиите са неизменима част от живота ни. Щастливци са тези, които не обичат да прекарват свободното си време с телефон в ръка. Светлината от екраните на електронните устройства, които употребяваме, оказва отрицателно въздействие върху качеството на съня. Ако сме привикнали да влизаме в обществените мрежи преди да заспим, ще имаме компликации с ранното ставане на другия ден.

Ароматерапия

Ако не спим добре в продължение на няколко дни и ставаме кисели и отпаднали, можем да прибегнем до ароматерапия. Доказано е, че ароматът на разнообразни етерични масла понижава напрежението, отпуска съзнанието и тялото.

Ароматерапията преди лягане ще ни помогне да имаме по-дълбок сън, с което на сутринта може да се събудим без тревога.

По-хладна спалня

Доказано е, че спането на по-хладно е по-полезно. Разбира се, ние усилваме градусите на парното, в случай че ни е студено, само че през нощта става много горещо, изпотяваме се и се въртим в леглото. Освен това въздухът се изсушава повече и ни кара да пием вода, което от своя страна нарушява съня ни, тъй като ставаме по-често до тоалетна. Затова по-хладната спалня е ключ към по-качествен сън и пробуждане с усмивка.

Първо вода, след това кафе

Първото нещо, което вършим рано заран, с цел да се разсъним, е пиенето на кафе. Но по-правилното е да поемем първя няколко глътки вода, по-късно кофеиновата напитка. Това спомага за хидратацията на тялото и стимулиране на метаболизма.

Свързани публикации.. Имунитет: 6 спящи патогена, чието пробуждане ни разболява, 3 1 Танцувайте, с цел да поддържате мозъка си млад 0 6 потвърдени изгоди от смеха върху тялото 1

Протеини за закуска

Ако се разсънваме с огромни старания и бързаме да излезем на работа, ще пропуснем закуската. А тя е доста значима за тонуса ни денем. Консумацията на протеини ни дава сила, забавя освобождението на мазнини и потиска апетита. Освен това ситият човек заран е в доста по-добро въодушевление от гладния.

Яйцата, ядките, шейкове с плодове и зеленчуци, фастъчено масло, са най-подходящата протеинова закуска.

Дали с протеини или други хранителни субстанции, закуската не трябва да се пропуща заран, тъй като тя усъвършенства положението на кожата, управлява кръвната захар, укрепва имунната система.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР