Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през

...
Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през
Коментари Харесай

Каракачанов предупреди за засилен мигрантски натиск към България

Засилване на мигрантския напън по българско-турската граница се следи през последния месец, заяви вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който инспектира обучение за защита на Гранична полиция и специфичните сили в региона на Малко Търново през днешния ден.

Различни групи мигранти вършат опити да влязат в страната ни, 222-ма незаконни мигранти са спрени на границата ни за последните 40 дни, добави той, представен от БНР. " Освен емигранти, които бягат от регионите на военни дейности в Близкия изток, имаме огромни групи от хора, които идват от доста по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, който считат, че в Европа могат да намерят по-лесен метод на живот ", означи вицепремиерът и боен министър.

Страната ни обаче е готова да реагира при всеобщо появяване на огромни мигрантски групи, заявява Каракачанов. " В този сектор има 45-50 души от армията. Разработили сме и проекти за активизиране на до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника, с цел да подпомогнем Гранична полиция ", уточни той.

Нови 100 джипа ще бъдат предоставени за защита на границата, сподели още министър Каракачанов. Те ще бъдат закупени със средствата, получени от Европейския съюз.

Предстои да се усили съставът на Специалните сили и да се сътвори Командване на Силите за специфични интервенции, както и на една нова група за специфични интервенции към него в региона на столицата, заяви Карачаканов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР