Българската банка за развитие (ББР) ще допринася за икономическия растеж

...
Българската банка за развитие (ББР) ще допринася за икономическия растеж
Коментари Харесай

Министър Карадимов представи за обсъждане проекта на стратегия на ББР

Българската банка за развиване (ББР) ще способства за икономическия напредък и устойчивите вложения в поддръжка на дребните и междинни предприятия, на обществения бранш и в осъществяване на националните политики. Това е записано в тригодишната тактика на банката за интервала 2024-2026 година, чийто план бе показан през днешния ден на работната група в Министерството на нововъведенията и растежа.

" Предлагаме ББР да уплътни и доразвие функционалностите си по закон, като навлезе по-активно в областта на обществените вложения. В същото време тя ще може да ускори поддръжката си за дребния и междинния бизнес, който в новия тригодишен интервал остава във фокуса на работа на банката ", посочи министърът на нововъведенията и растежа доцент доктор Росен Карадимов, който е и ръководител на междуведомствената група.

По плана на Стратегия за активността на ББР през 2024-2026 година се работи в последната година, в разговор с Консултативния съвет към Надзорния съвет на банката. Идентифицирането на обществените политики, в които ББР следва да се включи, се реализира от представители на Министерството на нововъведенията и растежа и още седем министерства, всички национално представителни работодателски организации, двата синдиката и представители на локалните управляващи.

Превръщането на ББР в национална насърчителна банка и стъпките за нейната промяна са част от развой, който се чака да приключи оттатък хоризонта на обмисляне в тактиката - 2026 година След привършване на междуведомственото разискване на текстовете в нея следва внасянето й в Министерския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР