Словенските власти решиха да удължат граничния контрол с Хърватия и

...
Словенските власти решиха да удължат граничния контрол с Хърватия и
Коментари Харесай

Словения удължи с още шест месеца контрола по границите с Хърватия и Унгария

Словенските управляващи взеха решение да удължат граничния надзор с Хърватия и Унгария с още шест месеца, предадоха през днешния ден словенските медии. Това решение беше взето, откакто преди този момент Италия разгласи същата мярка на словенско-италианската граница, заяви СТА. Обявявайки това решение на словенското държавно управление през днешния ден, министърът на вътрешните работи Бощян Поклукар съобщи, че инспекциите ще продължат да оказват помощ в битката с престъпността, наблягайки, че те няма да обиден доста живота на локалното население.

Поклукар съобщи пред публицисти, че граничният надзор ще бъде в действие до 21 декември и че е уведомил сътрудниците си в Хърватия, Унгария и Европейската комисия за решението на Словения.

На 21 октомври 2023 година Италия вкара още веднъж надзор на вътрешните граници на Европейски Съюз, като се базира на смяната в обстановката със сигурността в Европа и Близкия изток и рисковете от тероризъм. Не след дълго Словения реши да последва този образец и направи същото на границите си с Хърватия и Унгария.

Тъй като тези ограничения за граничен надзор изтичат, двете страни взеха решение да ги удължат с още шест месеца. Обяснявайки аргументите за това, Поклукар сподели през днешния ден, че обстановката в Близкия изток не се е подобрила, а е траяла да ескалира.

" Проверките по границите ще продължат да бъдат целенасочени и ще останат както до момента “, добави той.

Наскоро Австрия също удължи граничния надзор със Словения с още половин година, до 11 ноември.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР