Засиленият контрол на обществени места чрез изискване на Covid паспорт

...
Засиленият контрол на обществени места чрез изискване на Covid паспорт
Коментари Харесай

Опашки пред центровете за ваксинация

Засиленият надзор на публични места посредством условие на Covid паспорт и идните пътувания по време на коледните празници, страхът от новия южноафрикански вариант и плавното повишаване на новозаразените, които към този момент са 171 случая на 100 000 души, задействаха още веднъж акцията по имунизация в Испания.

В центровете за имунизация в огромните градове като Мадрид, Барселона и Валенсия се извиха дълги опашки, каквито имаше при започване на акцията по имунизиране. Само за последната седмица първа доза са си сложили 72 000 души, което е с 25% повече от предходната.

След като 90% от популацията над 12-годишна възраст се имунизира изцяло, в Испания от лятото насам се наблюдаваше доста слаб интерес към имунизационния развой. В началото на септември във фокуса на медицинските екипи бяха младежите сред 12 и 17 години, който преди началото на образователната година бяха имунизирани на 86% и това докара до внезапен спад на броя на заболелите от Covid-19 по време на петата вълна на пандемията.

Малкото колебаещи се обаче в този момент са принудени да се имунизират поради увеличаващия се брой самостоятелни райони, които изискват Covid документа за влизане във фитнес зали, заведения за хранене, кафенета и даже, с цел да се върви присъствено на работа. Досега шест района - Арагон, Балеарски острови, Каталуния, Галисия, Мурсия и Навара - имат утвърждението на правораздаването да изискват Covid паспорта, а още четири - Андалусия, Канарски острови, Кастилия и Леон и Валенсия - чакат отговор или възнамеряват да го изискат.

Засега централното държавното управление не го е наложило на национално равнище, оставяйки на общностите решението да го изискат пред съдилищата, които имат последната дума. Това провокира неодобрение от страна на някои райони като Страната на баските, чието искане за Covid паспорт бе отхвърлено от Върховния съд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР