Засилени мерки за сигурност в Скопие преди честванията на 151-вата

...
Засилени мерки за сигурност в Скопие преди честванията на 151-вата
Коментари Харесай

Преди честванията за Гоце Делчев: Засилени мерки за сигурност в Скопие


Засилени ограничения за сигурност в Скопие преди честванията на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Денонощна пази улицата, която води до гроба на революционера. Забранено е придвижването на коли, а железни заграждения не позволяват жители и медии да доближат до църквата „ Св. Спас ”.

Навръх честванията за Гоце Делчев посланикът ни в Северна Македония даде първото си изявление, откакто се завърна в Скопие. Ангел Ангелов беше изтеглен у нас поради нападението над българина Християн Пендиков в Охрид. Той чака причинителите да бъдат хванати.

„ Най-разумно е той да продължи лекуването си в София, защото има шини, поради счупването на челюстта, които би трябвало да бъдат отстранени. Освен това, той не следва да се движи доста, тъй като има спукан четвърти вратен прешлен, който визира цялата моторика и би трябвало да зарасне добре “, сподели Ангел Ангелов.

По думите му огромният проблем остава езикът на омразата в обществените мрежи.

„ Разделя ни неверната визия за едни към други. Тук главното е това, че вместо да останем единствено до историческите обстоятелства, в Република Северна Македония интерпретационните модели са доста по-силни. Ние географията си не можем да сменим, тъй че ние следва да работим дружно. Общият ни път е в европейският дом “, сподели още посланикът на България в РСМ.

Той се надява честванията на 4 февруари да преминат без напрежение.

„ Трябва да протекат невъзмутимо, умерено и без ексцесии. Това е моето обръщение към всички хора, които идват от България и към локалните българи “.

bTV ще предава честванията за Гоце Делчев онлайн от Северна Македония.

Начело на българската делегация на следващия ден в Скопие ще пристигна вътрешният министър Иван Демерджиев, а от македонската страна - министър председателят Ковачевски, дружно с министри от кабинета му. От външното ни министерство опровергаха думите на македонския министър председател Ковачевски, че българските управляващи не са уведомили сътрудниците си в Скопие за това, че ще изпратят публична делегация за честванията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР