Засилен е интересът тази година към изнесените кандидатстудентски изпити на

...
Засилен е интересът тази година към изнесените кандидатстудентски изпити на
Коментари Харесай

Засилен интересът към изнесените изпити за Медицинския университет в Плевен

Засилен е ползата тази година към изнесените кандидатстудентски изпити на Медицинския университет в Плевен, заяви Велина Дукова от висшето учебно заведение.

Много претенденти от Северна България незабавно реагираха след оповестяване на началото за подаване на заявки онлайн за тези изпити, разясни тя.

Младите хора са облекчени да станат студенти единствено посредством тест по биология, разяснява Дукова.

В Плевен приключиха висшето си обучение 130 медицински експерти

Те откриват в медицината забавни специалности, които биха им обезпечили добра опция за професионална реализация у нас и в чужбина, добави тя.

Медицинският университет в Плевен през тази година провежда изнесени изпити в Монтана, Видин, Враца, Велико Търново и Разград, като заявки за явяване се подават електронно, посредством уеб страницата на висшето учебно заведение, раздел "Кандидат-студенти ", онлайн подаване. Приемът на заявки за изпитите в Монтана и Враца стартира на 1 февруари и ще продължи до 12 февруари.

Тестът по биология в Монтана е на 15 февруари, събота, в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев ", а във Враца - на 16 февруари, неделя, в хотел "Мира ".

От 15 до 26 февруари кандидат-студентите могат да подават заявки за явяване на 29 февруари, събота, на изпита във Велико Търново, в хотел "Алегро ", и във Видин - в хотел "Ровно ". През същия интервал е и подаването на заявки за изпита в Разград, който ще се състои на 1 март в ОУ "Никола Й. Вапцаров ".

Десет специалности притеглят вниманието на претендентите - "Акушерка ", "Медицинска сестра ", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия ", "Помощник-фармацевт ", "Медицински лаборант ", "Рентгенов лаборант ", "Опазване и надзор на публичното здраве ", "Медицинска козметика ", "Социални действия в опазването на здравето " и "Социални действия " (платено обучение).

Студенти и преподаватели в университета оказват помощ на претендентите да създадат избор. Предстоят им срещи на 24-25 февруари в Разград. Изпитът по химия за магистърските стратегии за специалностите "Медицина " и "Фармация " е на 5 април, а подаването на заявки е в интервала 7 март-1 април, посочи Дукова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР