Защото покойникът попада под защитата на егрегор Чували сте израза: За

...
Защото покойникът попада под защитата на егрегор
Чували сте израза: За
Коментари Харесай

За мъртвите никога не трябва да се говорят лоши неща, а знаете ли защо?

 BolnEgregor

Защото покойникът попада под отбраната на егрегор

Чували сте израза: За мъртвите или единствено положително, или нищо.   Дори в случай че човек е водил не изключително благодетелен живот, след като  умре   той придобива самобитен обществен имунитет: за мъртвите не се приказва неприятно.

Каква е повода за тази  традиция?

 

В света има голям брой енергийни структури – егрегори. Към тях спадат всевъзможни религии, всевъзможни общности,  обществени групи от хора (пенсионери, студенти, майки, деца и по този начин нататък).  Егрегор имат  всички компании, компании, предприятия. Дори и гробищата имат доста компактно и интензивно енергийно поле.

Егогор се образува под въздействието на мисли, дейности, прекарвания на избран брой хора и от време на време и същества от други измерение.  Човек след гибелта си попада в  енергийната система на различен свят, и най-малко за известно време става част от нея.

Без значение какво име се употребява: егрегор на гибелта, Бог, Оня свят, Космос – във всички случаи душата на умрелия се снабдява с  благонадежден бранител. Неприятни думи, насмешки, съзнателно разваляне на персоналните движимости на умрелия и други неприлични дейности засилват егрегора.

Той пази своя подопечен, като „ удря по носа “ този, който го е засегнал. Говорейки за мъртвите неприятно, можете да  си навлечете разнообразни проблеми, вариращи от загуба на портфейла  до  смъртоносна болест. Егрегорът не проучва до каква степен неговата „ парченце “ (душата на починалия) е била неправедна в живота си.

Той се интересува единствено от това да  защити  своя детайл и затова, и себе си като цяло. По същия метод работят и другите енергийни структури, просто хората не постоянно схващат, че зародилите проблеми са свързани с неправилно държание във връзка с някои егрегори.

Покойният не може да се  оправдае

Всеки може да се пази. Дори и най-големите нарушители могат да употребяват услугите на юрист, получавайки шанса да потвърдят своята непорочност. А умрелият е  лишен от това законно право. Душата му, откакто напусне  материалния свят, губи контакт с живите хора и техните нрави.

Тя отива оттатък границите на забележимия свят и попада на място, където човешкият съд е безпомощен. Ако килърът почине, той няма да бъде вкаран в пандиза. Същото   се отнася си за злословията по негов адрес, които би трябвало да бъда прекъснати. За мъртвите не се приказва неприятно, защото никой няма това право. Починалият към този момент е на друго равнище, където с него ще се „ заемат “  други сили.

От християнската позиция той ще се яви пред Бога;  от индуистка – ще извърши своята карма. Във всички случаи, умрелият ще получи наказване, съизмеримо с неговото държание. Но живите хора не би трябвало да вземат участие в осъждането: това кара индивида да страда, като  непрестанно превърта в  мозъка си неприятните си действия.

Покойният може да нападна

През първите 40 дни душата към момента е доста привързана към познати места и хора. Ако индивидът е  живял, без да  съблюдава обществените правила и закони, значи е голяма  вероятността процесът на умиране и сбогуване с тялото  му да се окаже доста тежък.

Такава душа е разчувствана и възбудена, тя се мята от точка в  точка и постоянно се намира покрай родственици, другари, познати. Мъртвите се  тревожат  от сериозните думи, ненавист към тях, обиди. Душата може да се  разтревожи и да не помни за главната си задача:  да  премине в различен свят, а вместо това да реши да „ порази “ нарушителя. Колкото по-силна е силата на умрелия, толкоз по-тежък и мощен ще бъде неговият „ отговор “.

Можете просто да изпуснете тежък предмет на крайници си, или ненадейно можете да объркате газта със  спирачката и да попаднете в тежка злополука. Отмъщението на душата е импулсивно, нейната цел е да спре злословията. Понякога мъртвите, афектирани от живите,  чупят  огледалата, хвърлят личната си фотография от масата, реалокират обичаните си неща. Това е лека версия на молбата им да спрете да говорите неприятно за тях.

Да се приказва злобно за познати – е неприятен звук във всяка една обстановка. И е по-добре да мълчите, в сравнение с да обвинявате умрелия за минали грехове. Този човек към този момент не съществува и занапред нататък няма да навреди на никого. Много по-разумно е да се опитаме да извиним на умрелия и да му помогнем, като му запалителен свещ или откровено се помолим за него.


Какво се случва с душата след гибелта: ВАЖНИТЕ 9 ДНИ!

 

В християнската вяра откакто човек почине, душата му изминава  избран път. И, както е известно, значими дни за тази душа са третият, деветият и 40-ият след гибелта. Какво се…

Цялата публикация

Изследване: Съзнанието не напуща индивида даже и след гибелта му

 

 Учени от университета в Саутхемптън са провели забавно проучване. Те считат, че са потвърдили, че част от съзнанието на индивида продължава да съществува и след гибелта му. Проучването  траяло четири…

Цялата публикация

Фантастична “Стълба в небето ” се появи след смъртоносна автомобилна злополука в Грузия

 

Жена, която минавала с колата си около автомобилна злополука в Грузия предишния месец, направила фотография на нещо, което някои нарекоха ”Стълба в небето ”. Аниза Ганон щракна няколко фотоси за шефа си,…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР