Защо властта направи всичко възможно, за да предотвратят събитието Лий

...
Защо властта направи всичко възможно, за да предотвратят събитието Лий
Коментари Харесай

Каква е съдбата на първия и най-голям секс фестивал в Корея?

Защо властта направи всичко допустимо, с цел да предотвратят събитието
Лий Хи Тае има огромни очаквания за своя секс фестивал, който гордо афишира за " първия и максимален " в Южна Корея. Той планува 5000 почитатели да се стекат, с цел да видят обичаните си японски порно артисти и актриси.

Организаторите възнамеряват " робско " фешън ревю, галерия на секс играчки и разнородни игри за възрастни. Но единствено 24 часа преди началото на фестивала, той е анулиран.

Южна Корея е известна с консервативния си метод към секса и развлеченията за възрастни. Публичната голота и стриптийз шоутата са неразрешени и е нелегално да се продава или популяризира хардкор порнография. Но не и да се употребява, написа BBC.

" На процедура всяка развита страна има секс фестивал, само че тук, в Южна Корея, ние даже нямаме просвета за развлечение за възрастни. Искам да направя първите стъпки към основаването на подобен ", споделя Лий Хи Тае, чиято компания Play Joker продуцира легална софт порнография, преди с сътрудниците му да решат да се ориентират и към организирането на събития.
 Женска група в Южна Корея стачкува против фестивала
Женска група в Южна Корея стачкува против фестивала
Снимка: Suwon`s Women`s Hotline
Месец преди този момент групи за правата на дамите от град Сувон, където трябваше да се организира събитието, излязоха на митинг. Те упрекнаха фестивала в употреба на дами в страна, където насилието, учредено на пола, е голямо. Твърдяха, че това не е фестивал, ориентиран към двата пола, защото нищожно облечените дами на рекламата допуска, че притежателите на билети евентуално са най-вече мъже.

Кметът на Сувон упрекна уредниците на събитието, че желаят да го проведат наоколо до главно учебно заведение и управляващите заплашиха да лишават лиценза му, в случай че се организира. Разочарован, само че индиферентен, Лий смени мястото, само че с това проблемите и компликациите му не завършват. Новата власт упрекна фестивала в " втълпяване на изкривена визия за секса " и настоя той да бъде анулиран. Така Лий откри транспортен съд, дебаркирал на реката в Сеул, където да реалокира еротичното събитие. Но след напън от страна на съвета, наемодателят на плавателния съд заплашва, че ще я барикадира и ще спре електричеството, в случай че уредникът разреши фестивалът да се организира.

На всеки ход Лий би трябвало да понижи мащаба на фестивала, защото притежателите на билети стартират да изискват възобновяване на средствата, което му коства стотици хиляди лири. Почти без благоприятни условия, той намира дребен под земята бар в лъскавия квартал Гангнам в Сеул, който може да побере към 400 души. Този път резервира местоположението в загадка.

Но и това не му оказва помощ. Съветът на Гангнам написа до всеки един от стотиците заведения за хранене в региона, предупреждавайки ги, че ще бъдат затворени, в случай че са домакини на фестивала, обвинявайки го, че е " морално нездравословен ". Барът въпреки всичко устоява на натиска.
 Снимка: Play Joker
Накрая обаче японските порно звезди вземат решение да се отдръпват. От организацията им оповестяват, че реакцията против фестивала е " достигнала връхна точка " и дамите се тормозят, че може да бъдат нападнати и даже намушкани.

От офиса си в Гангнам Лий споделя пред BBC, че е шокиран, че събитията са взели " толкоз невъобразим поврат ", добавяйки, че е получавал даже смъртни закани. " Бях третиран като нарушител, без да съм направил нищо нелегално ", споделя той, заявявайки, че фестивалът е изцяло в границите на закона. Допълва, че не е трябвало да има голота или полови дейности, сходно на събитие, което той провел предходната година и което събрало малко гласност.

Play Joker е провел привличащи вниманието провокации в предишното. Миналата година жена дефилира по улиците на Сеул, носейки единствено картонена кутия, приканвайки минувачите да натикан ръце вътре и да допрян гърдите й.



 Лий споделя, че желае да провокира отношението на Корея към секса и порнографията, които са останали в предишното. " Властите са лицемери. Ако сте онлайн, всички споделят порнография. А когато хората загасят компютрите си, се преструват, че са почтени. Колко още ще продължаваме да се преструваме? ", декларира той.

Въпреки че известните интернационалните порно уеб страници не са налични от Южна Корея, множеството локални консуматори знаят по какъв начин да анулират рестриктивните мерки.

Групата, която стачкува против първичното събитие, " Женската гореща линия на Сувон ", разказа анулацията на фестивала като " успех ". " Каквото и да споделят уредниците, това не беше празнуване на секса, а употребата и обективизирането на дамите, а секс промишлеността предизвиква насилието против дами ", кавза Го Юн-чае, шеф на горещата линия, която дава поддръжка на жертви на домашно принуждение.

Го и други организации за правата на дамите в Корея настояват, че страната има проблем със половото принуждение, който се нуждае от незабавно внимание. " Това прониква в нашата просвета ", споделя тя и прибавя, че мъжете имат безкрайни благоприятни условия да показват свободно своята половост, без да се нуждаят от фестивал, с цел да го създадат.

Бае Юнг-вон, която изнася лекции по половост и просвета в университета, добавя, че един от проблемите на фестивала е, че той е ориентиран най-вече към мъжка публика.



" Тук има доста принуждение против дами и по тази причина те са доста по-чувствителни към проблемите на употребата ", споделя тя. В изследване от 2022 година на министерството по въпросите на пола повече от една трета от дамите са споделили, че са претърпели полова експанзия.

" В Южна Корея имаме история да приказваме за секса отрицателно, във връзка с принуждение и употреба, а не като позитивен, прелестен акт ", добави госпожа Бае.

В Гангнам, където в последна сметка трябваше да се организира фестивалът, най-вече по-младите поданици на квартала са разграничени в мненията си. " Това не е порнографско и те не вършат нищо нелегално, тъй че не мисля, че трябваше да бъде блокирано ", споделя IT експертът Муун Джанг-уон. Но 35-годишната Ли Джи Йонг споделя, че е " отблъсната на фестивал за комерсиализиране на секса ". Въпреки двуполюсните отзиви, множеството поданици са съгласни, че като са забранили събитието, управляващите са прекалили.

" Тази възбрана беше решение на остарели, консервативни политици, които желаят да се харесат на по-възрастните гласоподаватели ", споделя 34-годишната Ю Джу. " Това потомство към момента има вяра, че сексът би трябвало да бъде прикрит ", продължава тя, добавяйки, че отношението на младежите към секса се трансформира и че тя и нейните другари приказват намерено за това.

Политиката в Южна Корея към момента значително се управлява от консервативни, обичайни полезности и управляващите са били упреквани в задушаване на многообразието. Миналата година градският съвет на Сеул спря провеждането на Queer Pride на основния площад на града след съпротивата на християнски групи. Правителството към момента не е приело антидискриминационен закон, който да пази както queer общността, по този начин и дамите, като и двете групи са изправени пред съществени предубеждения.

Противоречието към фестивала докара до усложнение на тези два въпроса за половото многообразие и равенството сред половете, като уредниците твърдяха, че управляващите стопират хората да се показват свободно, а дамите настояват, че правата им са били нарушени.

Властите ще би трябвало да схванат по какъв начин да се оправят с тази сложна алтернатива. Play Joker споделя пред BBC, че възнамерява да опита още веднъж да бъде хазаин на фестивала през юни, единствено че по-голям, като Лий твърди, че в този момент към този момент има няколко политици на негова страна. През уикенда кметът на Сеул направи изказване в канала си в YouTube, в което се показва, че градът " няма желание да се намесва в бъдеще ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР