Защо трябва да делим политическите партии на приемливи и неприемливи?

...
Защо трябва да делим политическите партии на приемливи и неприемливи?
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Ако партиите защитават тесния си партиен интерес, значи загърбват националния

" Защо би трябвало да разделяме политическите партии на допустими и неприемливи? Водещи би трябвало да бъдат политиките, които оферират. Най-важното е да се обединим към политики. Ако продължаваме по този метод – с този не можем, с оня не можем, стигаме до параграф 22. Крайно време е да се появи вяра. "

Това съобщи пред БНР Хасан Адемов, дълготраен депутат от Движение за права и свободи, някогашен министър на труда и обществената политика.

В спешна обстановка като актуалната партии като " Възраждане " имат своето възходящо развиване, регистрира той, запитан за интригата към третото място на изборите и близостта в резултатите на Движение за права и свободи и " Възраждане " в социологическите изследвания.
Няма политическа партия, който да не желае да бъде в ръководството. Разделителните линии, които са дълбоки, водят до липса на каквато и да е форма на разговор, уточни Адемов.
" Ако политическите партии надмогнат разбирането, че присъединяване в една или друга управническа групировка, прекрачвайки тези дълбоки разграничителни линии, води до електорални вреди, могат да се намерят благоприятни условия за сформиране на постоянно държавно управление ", разяснява Хасан Адемов в предаването " Преди всички ". Според него сходни страхове водят до " патова обстановка, от която страдат всички жители ".
Ако партиите пазят тесния си партиен интерес, това значи, че загърбват националния интерес, счита Хасан Адемов.
" Държавническото чувство, опцията да загърбиш тяснопартийния интерес за сметка на интереса на България би трябвало най-сетне да господства. Избирателят в лицето на политическите вижда субекти, които се занимават със личните си проблеми. Телевизорът няма по какъв начин да господства над джоба и хладилника. "

Относно проблема " Делян Пеевски " Адемов означи, че " даже американското правораздаване сега споделя, че няма годни доказателства, юристите на господин Пеевски са получили тази информация ". Според него " остава чувството, че на база на доноси от България се стига до такава степен един или различен да бъде включен в този лист ".

В идната предизборна акция за 49-ото Народно заседание Хасан Адемов не е включен в листите на Движение за права и свободи.
" Няма никаква драматургия. Движение за права и свободи имаме извънредно сериозна кадрова банка. Няма незаменими хора. Подмладяването в листите води до обстановка, в която би трябвало да разчитаме на последователност. "
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР