Защо селски туризъм? Какво в Италия е селски туризъм? Какво

...
Защо селски туризъм? Какво в Италия е селски туризъм? Какво
Коментари Харесай

Водещи италиански и български експерти ще проведат обучение по селски туризъм в Габрово

Защо селски туризъм? Какво в Италия е селски туризъм? Какво го отличава и по какъв начин да развиваме и предлагаме сполучливо подобен в България? Това са някои от тематиките на фокус на двудневното образование по селски туризъм на 25 – 26 октомври в Габрово. Обучението се провежда от Фондация „ Америка за България “ в партньорство с Посолството на Италия, Италианската комерсиална организация, фондация „ LocalFood.bg “/Пендара, съдружие „ Деветашко плато “ и „ Травентурия “ ООД.

Посланикът на Италия в България Н.Пр. Джузепина Дзара и президентът на Фондация „ Америка за България “ госпожа Нанси Шилър ще открият събитието.

Специални гост-лектори ще бъдат италианските специалисти Умберто Селми и Франческо Фрато от Националната мрежа на селските райони на Италия, които ще показват сполучливия модел за селски туризъм в Италия (agriturismo), и по какъв начин той годишно притегля многочислени туристи в тяхната страна. Заедно с водещи български специалисти в тази област - фондация „ LocalFood.bg “/Пендара, съдружие „ Деветашко плато “ и „ Травентурия “ ООД, те ще показват на практика препоръки за дейно развиване и сполучливо предложение на артикули и услуги в региона на селския туризъм, и изгодите от положителното партньорство с локалната общественост.

Обучението е предопределено за фермери/ аграрни производители, притежатели на къщи за посетители, заведения за хранене, чиновници в читалища, притежатели на бизнеси, които оферират туристически услуги и прекарвания, представители на локалната власт и браншови организации от цялата страна с интерес към тематиката.

През март 2022г. Фондация „ Америка за България “ финансира двадесет плана за развиване на селски туризъм, взели участие в състезанието „ Развитие на селски туризъм в Северна България ” (https://us4bg.org/bg/rfp-tur-agritourism-2022/). Конкурсът притегли извънреден интерес от цялата страна, като постъпиха общо 356 кандидатури.

Конкурсът, както и това образование, са продължение на устрема на Фондация „ Америка за България “ да подкрепи развиването на Северозападна България и поречието на река Дунав като привлекателни туристически дестинации с дейни и витални локални общности, непокътнати обичаи и стопански напредък.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР