С военноисторическа възстановка в Клисура продължават проявите по повод 148

...
С военноисторическа възстановка в Клисура продължават проявите по повод 148
Коментари Харесай

С военноисторическа възстановка в Клисура продължават проявите по повод Априлската епопея

С военноисторическа възстановка в Клисура не престават деянията във връзка 148 години от Априлското въстание. В събитието ще вземат участие членове на сдружение „ Традиция “ и поданици на подбалканското градче. Те ще разиграят подиуми от въстанието на няколко разнообразни места едновременно, там където са се развивали дейностите по време на Априлската епопея: от църквата " Св. Никола ", през мястото, където е донесено кървавото писмо от Тодор Каблешков до пукването на Черешовото топче от Боримечката.

Събитията вподбалканското градче за отбелязването на годишнината от Априлското въстание започнаха още през вчерашния ден. „ Клисура е достолепие, блян и възторг, непоклатима решителност против НЕсвободата, против потисничеството, против безправието “, съобщи в тържественото си слово нощес в Клисура министър -председателя Димитър Главчев, който присъстваше на тържествената заря-проверка по случай историческата годишнина. Премиерът посочи, че преди 148 години Априлското въстание, въпреки и брутално потушено, е посочило на целия свят, че България е земя на свободни хора и бъдещата страна има своето място в Европа.

Кулминацията на историческата годишнина през днешния ден ще е в Панагюрище, където честванията не престават с шествие, молебен и митинг-заря.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР