Защо се карат семейните двойки? От какво всъщност зависи семейното

...
Защо се карат семейните двойки? От какво всъщност зависи семейното
Коментари Харесай

За какво най-често се карат семейните двойки

Защо се карат фамилните двойки? От какво в действителност зависи фамилното благополучие? Според някои експерти – не толкоз от това дали сътрудниците си подхождат, колкото от това дали могат да одобряват възгледи, изцяло разнообразни от своите, и по този начин да избегнат възможни спорове.

Според тях най-често споровете в фамилията са за пари. Кой ги изкарва, кой ги харчи и защо. Изненадващо е, че колкото повече пари имат съпрузите, толкоз по-чести са недоразуменията, написа trafficnews.bg. Тези разпри отиват на второ място, в случай че фамилията има деца. Тогава възпитанието им е причина номер едно за разногласия. Сексът или е наред даже до възможния бракоразвод, или не е наред през цялото време. Секс на половина не съществува. Съществуват обаче случаи, при които съпрузите рядко имат полови контакти или даже въобще нямат и все пак са положително семейство, в случай че словесното им другарство е наред.

Основен препъникамък са диалозите

Има хора, които не умеят да водят най-обикновен диалог, а и никой не им е споделил, че всеки логичен диалог има своите твърди правила. Най-напред оставяме другия да приказва и слушаме. Не го прекъсваме. Това освен е учтиво, то е належащо, с цел да разберем защо става дума. След това този, който е слушал, би трябвало в резюме да повтори какво е чул и по какъв начин го е разорал, с цел да се избегнат грешките и недоразуменията, при което прибавя и какво е почувствал и по какъв начин то му е подействало.

Но някои фамилни двойки не съумяват да постъпят по този начин. Обикновено всеки слуша единствено себе си и пораждат безкрайни спрове. Всеки реагира единствено на избрана фраза и даже авансово знае какво ще каже сътрудникът му по даден въпрос…

И отчуждението се задълбочава

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Не по-малко потискащо е, когато единият мълчи, без значение от това какво споделя другият.

Размяната на отзиви е най-хубавото, което съпрузите могат да създадат за себе си. Но доста постоянно те споделят, че нямат време за това, че децата ги ядосват, че радиото и тв приемникът работят, че брачната половинка готви и на този декор не може да се организира никакъв сериозен диалог. Но фамилиите, в които нищо не се разисква и не се спори, са нежни.

Мълчанието пред тв приемника, празното бръщолевене в ресторанта или шумната кавга за идните празници няма да го заздравят. Мнозина оставят върху им да се стоварват проблемите на герои от книги и филми, вместо да вземат решение своите.

Недоразумения пораждат и от това, че единият от сътрудниците е уверен, че споделя всичко с другия, а той от своя страна има възприятието, че постоянно не знае какво става с половинката му. Някои мислят за себе си, че можеш да ги помолиш за всичко, и не се досещат, че не са дали мотив сътрудникът им да прояви такова предпочитание. Едни имат възприятието, че в разногласията постоянно отстъпват, другите мислят същото за себе си.

Гадните усеща вземат връх

Точно тези неправилни взаимни показа провалят диалога. А е необходим подобен, в който се влагат самообладание и предпочитание за съгласие. Хората, които го умеят имат по-здрави връзки
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР