Защо ръководителят на ядрените сили на САЩ предупреди за предстояща

...
Защо ръководителят на ядрените сили на САЩ предупреди за предстояща
Коментари Харесай

САЩ: Предстои война на суперсилите, украинската криза е само загрявка

Защо ръководителят на нуклеарните сили на Съединени американски щати предизвести за идна " доста дълга " война

Ръководителят на стратегическото командване на Съединени американски щати назова Китай вероятен боен съперник на Америка в близко бъдеще, пише MWM, съобщи организация. 

Преувеличаването на спешността и неизбежността на войната обаче е някогашен трик на американското командване за в допълнение финансиране, показва създателят на публикацията.

Ръководителят на стратегическото командване на Съединени американски щати адмирал Чарлз Ричард предизвести, че следва " война на суперсилите ". Според него продължаващият руско-украински спор, където една от основните функции играят американските военни и техника, е единствено " загрявка ". Министерството на защитата разгласява мненията на адмирала на годишното събитие за подводничари в Съединени американски щати и церемонията по награждаването през 2022 година: " Тази украинска рецесия, през която прекосяваме сега, е единствено загрявка “, сподели Ричард.

Той уточни Китай като вероятен съперник.

" Трябва бързо и фрапантно да променим нашия метод към защитата. Оценявам нашето равнище на въздържане против Китай по следния метод: нашият транспортен съд потъва. Бавно, само че потъва, защото те (Китай) вкарват нови качества по-бързо. И в случай че удължите тези криви по-нататък, тогава колкото и да е добър нашият действен проект, нашите командири и нашите сили - по този начин или другояче няма да ни стигнат. И това е проблем за близкото бъдеще ", добави той.

Съобщението на адмирал Ричард пристигна на фона на неустановеност по отношение на финансирането на основни активи на стратегическото командване. Нейният единствен клас междуконтинентални балистични ракети, Minuteman III, е най-остарялата в света и евентуално може да бъде изведена от употреба без замяна, с цел да се избегнат спомагателни разноски. Американският бомбардировъчен флот ще загуби два нови модела В-1В и В-2 в близко бъдеще (като първият към този момент е отписан заради извънредно ниска степен на готовност), а техният правоприемник В-21 е застрашен от закъснение. Освен това се смята за малко евентуално самолетът да бъде доставен в посочените количества. Китай изпревари Съединените щати по военни разноски през 2020 година и бързо модернизира стратегическите си сили с доста по-разнообразен и съвременен боеприпас от междуконтинентални балистични ракети, нови класове бомбардировачи и програмата Н-20 - този противник на В-21 може да влезе в употреба първи и даже да надмине неговия.

Очаква се бъдещите китайски подводници с балистични ракети и революционни електромагнитни задвижвания да бъдат най-незабележимите в света. Освен това Китай изпреварва с няколко години Съединени американски щати в разполагането на хиперзвукови плъзгащи се ракети, които ще бъдат част от нуклеарната му триада. По този метод предизвестието на ръководителя на стратегическото командване има за цел да подчертае проблемите, пред които е изправен американският стратегически боеприпас, смисъла му в евентуален спор с Китай и вследствие на това нуждата от в допълнение финансиране. Преувеличаването на спешността и неизбежността на войната обаче е някогашен трик на американското командване и един от любимците.

Що се отнася до събитията за новата китайско-американска война, адмирал Ричард уточни спора в Тайванския проток като евентуална причина. Въпреки че Съединени американски щати и други членове на Организация на обединените нации признават Тайван за част от Китай, гражданската война механически към момента не е завършила и островът, на 130 километра от континентален Китай, се ръководи от непризнато прозападно държавно управление, което твърди, че ръководи Народната република Китай. Както държавното управление на Република Китай в Тайпе, по този начин и управляващите на КНР в Пекин се считат за единствените владетели на китайската нация. Въпреки че Тайпе не е приет от Организация на обединените нации и има статут, съпоставим с недържавно образувание, той получава доста количество военно съоръжение и солидна поддръжка от Запада в името на поддържането на статуквото. По този метод Тайванският пролив остава съществена възпламенителна точка, макар че салдото на силите в района бързо се измества в интерес на континентален Китай, защото качествата на Тайпе и околните американски сили от ден на ден бледнеят спрямо КНР.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР